Τα Wikileaks δημοσίευσαν σήμερα ακόμη 2.000 emails του επικεφαλής της εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον, Τζον Ποντέστα. Πρόκειται για 2.086 υποκλαπέντα μηνύματα από τα συνολικά 50.000 που τα Wikileaks υποστηρίζουν ότι έχουν στη διάθεσή τους. Σε αυτά τα emails εξέχουσα θέση κατέχει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και σύζυγος της Χίλαρι Κλίντον, Μπιλ Κλίντον.

Ads

Σύμφωνα με τα Wikileaks, άνθρωποι κοντά στο ισχυρό ζεύγος ασκούν πιέσεις ώστε ο Μπιλ Κλίντον να αναφέρεται ως WJC, αρχικά για το William Jefferson Clinton, ώστε να συνδέεται όσο το δυνατόν λιγότερο με την καμπάνια της συζύγου του, εξαιτίας των εξωσυζυγικών του σχέσεων.

«Είχα ανταλλαγή πολλών email με κάποιον από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σήμερα το πρωί – ένα γνωστό όνομα – που λέει ότι πρόσωπα από το περιβάλλον των Κλίντον που λένε ότι η σεξουαλική ζωή του WJC θα μπορούσε να είναι καταστροφική για εκείνη», αναφέρει ένα email του Ιανουαρίου 2016, από έναν γνωστό blogger προς τον Ποντέστα.

Ένα ακόμη μήνυμα του Δεκέμβρη του 2011, από τον δικηγόρο Νταγκ Μπαντ, που βοήθησε στην δημιουργία του ιδρύματος Clinton Global Initiative, αναφέρει ότι η συνεργάτης της Κλίντον Λάουρα Κλίντον είχε «τάσεις αυτοκτονίας εξαιτίας του άγχους της για την υπόθεση του WJC.». Ο Μπαντ λέει επίσης ότι η κόρη του ζευγαριού Τσέλσι Κλίντον δεν νοιάζεται για το ρόλο της στα προβλήματα που δημιουργούνται στο γραφείο.

Άλλο email αναφέρει ότι η Τσέλσι Κλίντον «συμπεριφέρεται σαν κακομαθημένο παλιόπαιδο που δεν έχει τίποτα άλλο να κάνει από το να δημιουργεί προβλήματα γιατί όπως η ίδια λέει δεν έχει βρει το δρόμο της κι έχει έλλειψη προσανατολισμού στη ζωή της».

Ένα ακόμη email του Νοέμβρη του 2011 που έλαβε κοντινή συνεργάτης της Κλίντον αναφέρεται στις σχέσεις που έχουν οι Κλίντον με την Goldman Sachs και πως η τράπεζα θα βοηθήσει ίδρυμα παραχωρώντας περισσότερα γραφεία.