Η εφημερίδα Washington Post, η οποία συνεργαζόταν με τον δημοσιογράφο Τζαμάλ Κασόγκι που δολοφονήθηκε, σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους, στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, κατηγόρησε σήμερα τον Ντόναλντ Τραμπ  ότι προστατεύει το Ριάντ και τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Ads

Σε ένα άρθρο που υπογράφει η συντακτική ομάδα της εφημερίδας με τίτλο «Γιατί η κυβέρνηση Τραμπ καθαρίζει για λογαριασμό της Σαουδικής Αραβίας;», η Washington Post ζητά να διεξαχθεί ανεξάρτητη έρευνα για την εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου.

Όπως γράφει η εφημερίδα: «Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο, που είχε ένα πλατύ χαμόγελο καθώς χαιρετούσε τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, δεν δείχνει τόσο πρόθυμος να εξακριβώσει την αλήθεια αλλά να βοηθήσει τον ντε φάκτο Σαουδάραβα ηγέτη να γλιτώσει από την κρίση που προκάλεσε».

«Οι Σαουδάραβες προετοιμάζουν μια εκδοχή της ιστορίας που αποδίδει τη δολοφονία του Κασόγκι στις υπερβάσεις μιας ομάδας που εστάλη για τον ανακρίνει. Αυτό θα βοηθούσε στο να απομακρυνθεί όποια ευθύνη από τον πρίγκιπα διάδοχο, που στην πραγματικότητα διέταξε και επέβλεψε την επιχείρηση», εκτιμά η Washington Post.

Ads

«Ο πρόεδρος Τραμπ έδειξε ότι είναι περισσότερο από έτοιμος να βοηθήσει σε αυτήν την κομπίνα» υπογραμμίζεται στο άρθρο.