Οι τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» εκτέλεσαν 700 μέλη της φυλής αλ Σεϊτάατ  στην ανατολική Συρία, στην επαρχεία Ντεϊρ Εζορ. Η πλειονότητα των θυμάτων ήταν άμαχοι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ads

«Η σιωπή της διεθνούς κοινότητας για αυτό που συμβαίνει στη Συρία είναι απίστευτη», δήλωσε ο Χαντί Αλ Μπαχρά, ηγέτης του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου, του μεγαλύτερου συνασπισμού της αντιπολίτευσης που μάχεται κατά του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τους επτακόσιους νεκρούς της φυλής αλ Σεϊτάατ, μόλις οι εκατό ήταν μαχητές. «Οι υπόλοιποι είναι άμαχοι», ανέφεραν οι ακτιβιστές, σημειώνοντας πως πολλά από τα θύματα αποκεφαλίστηκαν. Επίσης υπογράμμισαν πως αγνοείται η τύχη περίπου 1800 ατόμων της φυλής. Η νέα θηριωδία των τζιχαντιστών σημειώθηκε στα χωριά Γκχρανιτζ, Αμπού Χαμάμ και Κασκίγιεχ, της επαρχίας Ντεϊρ Εζόρ που ελέγχεται από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Σημειώνεται πως οι τζιχαντιστές πολεμούν κατά των δυνάμεων του Μπασάρ Αλ Άσαντ, αλλά και κατά των ανταρτών της αντιπολίτευσης. Είναι τέτοια η ένταση των συγκρούσεων μεταξύ τζιχαντιστών και ανταρτών, που η αντιπολίτευση ζήτησε την παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας με αεροπορικές επιδρομές όπως και στο Ιράκ. «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την αδιαφορία που επιδεικνύει η διεθνής κοινότητα για τα γεγονότα στη Συρία. Υπάρχουν ντοκουμέντα και μαρτυρίες για τα εγκλήματα που διαπράττει το ‘Ισλαμικό Κράτος’ στην Ντεϊρ Εζόρ σε καθημερινή βάση», δήλωσε ο Χαντί Αλ Μπαχρά.

Ads

Τα μέλη της φυλής Σεϊτάατ σφαγιάστηκαν επειδή αρνήθηκαν να δείξουν πίστη στο Ισλαμικό Κράτος. Την περασμένη Κυριακή ένας ηγέτης της φυλής κάλεσε όλους τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να μετανοήσουν και να εγκαταλείψουν την ομάδα, ενώ στην περιοχή τις προηγούμενες ημέρες σκοτώθηκαν και κάποιοι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.