Μια τζιχαντιστική οργάνωση που συνδέεται με το πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία ανέλαβε την ευθύνη για την κατάρριψη του ρωσικού SU-25.

Ads

Η οργάνωση Σαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ ανήρτησε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης μια ανακοίνωση όπου ένας διοικητής υπεύθυνος για την αεράμυνα επιβεβαιώνει ότι ένας από τους μαχητές της έπληξε το αεροσκάφος κατά τη διάρκεια μιας αεροπορικής επιδρομής στην πόλη Σαρακέμπ στην επαρχία Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία.

Η Ταχρίρ αλ Σαμ περιλαμβάνει την οργάνωση που είναι γνωστή ως Μέτωπο αλ Νόσρα, το πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Νωρίτερα, το το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι ρωσικό αεροσκάφος Su-25 καταρρίφθηκε στη Συρία και ο κυβερνήτης του σκοτώθηκε αφού εγκατέλειψε το μαχητικό κάνοντας χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος και προσγειώθηκε με τη βοήθεια αλεξίπτωτου στο έδαφος, σε περιοχή που ελέγχουν οι αντάρτες. 

Ads

«Ένα ρωσικό αεροσκάφος Su- 25 κατέπεσε ενώ πραγματοποιούσε πτήση πάνω από τη ζώνη αποκλιμάκωσης στην Ιντλίμπ. Ο κυβερνήτης είχε τον χρόνο να ενημερώσει ότι έκανε χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματός του και προσγειώθηκε στην περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των μαχητών του Μετώπου αλ Νόσρα. Ο πιλότος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της μάχης με τους τρομοκράτες» διευκρίνισε το υπουργείο, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Μαχητικά της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας έχουν εξαπολύσει δεκάδες πλήγματα στην περιοχή τις τελευταίες 24 ώρες. Το αεροσκάφος που καταρρίφθηκε επιχειρούσε στην περιοχή.