Η βραζιλιάνικη Τσαπεκοένσε ήταν η ποδοσφαιρική ομάδα που επέβαινε στη μοιραία πτήση τσάρτερ CP-2933 που συνετρίβη σήμερα στην Κολομβία. Οι 75 από τους 81 επιβαίνοντες είναι νεκροί. Η ομάδα μετέβαινε στην Κολομβία για τον πρώτο τελικό του Copa Sudamericana στο Μεντεγίν με την Ατλέτικο Νασιονάλ.

Ads

Οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονταν στο αεροπλάνο, ήταν οι:

Ντανίλο, Φόλμαν, Χιμένες, Ντένερ, Άλαν Ρούσελ, Καραμέλο, Μαρσέλο, Φιλίπε Μασάδο, Τιέγκο, Νέτο, Ζοσιμάρ, Ζιλ, Σέρχιο Μανοέλ, Ματέους Μπιτέκο, Κλέμπερ Σαντάνα, Άρθουρα Μάια, Κέμπες, Ανανίας, Λούκας Γκόμες, Τιαγκουίνιο, Μπρούνο Ρανζέλ, Κανέλα. 

image

Ads

Πέρα από τους παίκτες, ήταν στο αεροπλάνο οκτώ μέλη της διοίκησης της Τσαπεκοένσε, 21 δημοσιογράφοι και τρεις φιλοξενούμενοι του συλλόγου.

Οι διασωθέντες

Έξι άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς ο ένας εκ των διασωθέντων, ο τερματοφύλακας της ομάδας Ντανίλο, υπέκυψε τελικά στα τραύματά του.

Επιζώντες από το αεροπορικό δυστύχημα είναι οι ποδοσφαιριστές Αλαν Λουτσιάνο Ρουσέλ, Τζάκσον Ραγκναρ Φόλμαν και Χίλιο Ερμίτο Ζαμπιερ, η αεροσυνοδός Χιμένα Σουάρες, ο δημοσιογράφος Ραφαέλ Βαλμορμπίδα και ο μηχανικός του αεροσκάφους Έρβιν Τουμίρι.

Ο Ρούσελ τράβηξε βίντεο μέσα από το αεροπλάνο κατά τη διάρκεια της πτήσης. Ο ίδιος βρίσκεται ανάμεσα στους διασωθέντες και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Έχει υποστεί δεκάδες κατάγματα. 

image

image

Οι οκτώ ποδοσφαιριστές που δεν ανέβηκαν ποτέ στο αεροπλάνο

Οκτώ ποδοσφαιριστές κόπηκαν από την αποστολή που θα ταξίδευε στο Μεντεγίν για να αντιμετωπίσει την Ατλέτικο Νασιονάλ στον πρώτο τελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα. 

Ο προπονητής της ομάδας, Κάιο Ζούνιορ δεν συμπεριέλαβε τους Νενέμ, Ντέμερσον, Μπουκ, Αντρέι, Χιόραν, Μαρτινούτσιο, Μόιζες και Νιβάλντο.

Από αυτούς ο βασικός μέσος Χιόραν ήταν τραυματίας ενώ ο δεύτερος τερματοφύλακας Μαρσέλο Μπουκ κόπηκε για να μπει στην αποστολή ο 3ος γκολκίπερ Φόλμαν, ο οποίος είναι ανάμεσα στους διασωθέντες.