Tρίτη, κατά σειρά, καταδίκη σε ισόβια φυλάκιση αντιμετωπίζει ο Ίλιτς Ραμίρεζ Σάντεζ, διάσημος με το όνομα «Κάρλος το Τσακάλι». Οπως μεταδίδει το euronews, οεισαγγελέας ζήτησε να προστεθεί η κάθειρξη στα ήδη δύο φορές ισόβια, που έχουν επιβληθεί στον διαβόητο τρομοκράτη.

Ads

Σύμφωνα με τον κατήγορο υπάρχουν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, που καταδεικνύουν ότι ο 67χρονος Βενεζουελανός είναι ο δράστης της επίθεσης στο φαρμακείο Publicis στο Παρίσι, την 15η Σεπτεμβρίου 1974.

Αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθούν δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν 34.

Ο Κάρλος το Τσακάλι είχε εμφανιστεί πριν από δύο εβδομάδες ενώπιον της γαλλικής δικαιοσύνης είχε αρνηθεί αρχικά ότι είναι εκείνος, που έριξε την χειροβομβίδα. Όμως σε κάποιο σημείο της κατάθεσης ανέφερε ότι ενδεχομένως να ήταν εκείνος, αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις.

Ads

Ο Ίλιτς Ραμίρεζ Σάντεζ δηλώνει «αξιωματικός της Παλαιστινιακής αντίστασης». Έχει καταδικαστεί σε δις ισόβια για την δολοφονία δύο αστυνομικών στο Παρίσι το 1975 κι ενός πρώην συνεργάτη του, που τον πρόδωσε.

Οργάνωσε την σύλληψη ομήρων στον ΟΠΕΚ στην Βιέννη το 1975. Επί χρόνια καταζητείτο και συνελήφθη τελικά το 1994 στο Χαρτούμ του Σουδάν.