Ομάδα μασκοφόρων, οπλισμένων με ματσέτες, σκότωσε έναν ακόμα μπλόγκερ στο Μπαγκλαντές, τον τρίτο σε διάστημα λίγων μηνών. O Ανάντα Μπιτζόι Ντας στο Μπανγκλαντές «κήρυσσε» τον ορθολογισμό και αντιμαχόταν τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό σε μπλογκ του.

Ο Ανάντα Μπιζόι Ντας έγραφε για το μπλογκ Μούκτο-Μόνα (Ελεύθερη Σκέψη), το οποίο είχε δημιουργήσει ο Αβίτζιτ Ρόι, ο σεκιουλαριστής αμερικανός μπλόγκερ που δολοφονήθηκε με τον ίδιο τρόπο τον Φεβρουάριο στη Ντάκα, δήλωσε ο Ιμραν Χ. Σάρκερ, πρόεδρος της Ένωσης Μπλόγκερ του Μπανγκλαντές.

Σύμφωνα με άλλον μπλόγκερ, το θύμα ήταν γνωστό για τα κείμενά του κατά του θρησκευτικού φονταμενταλισμού. «Είχε δεχθεί απειλές για τα κείμενά του κατά τους τελευταίους μήνες. Βρισκόταν στη λίστα των στόχων» δήλωσε φίλος του θύματος, αναφερόμενος στη λίστα των μπλόγκερ που παίρνουν θέση κατά του θρησκευτικού φονταμενταλισμού και έχουν καταρτίσει φονταμενταλιστές ισλαμιστές.

Η νέα δολοφονία έρχεται μία εβδομάδα μετά την ανάληψη της ευθύνης από την Αλ Κάιντα στην ινδική υπο-ήπειρο για τη δολοφονία του αμερικανού μπλόγκερ Αβίτζιτ Ρόι στις 26 Φεβρουαρίου. Η ίδρυση της οργάνωσης ανακοινώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Έναν μήνα αργότερα, στις 29 Μαρτίου, άλλος ένας μπλόγκερ, ο Ουασικούρ Ραχμάν, δολοφονήθηκε επίσης με ματσέτες στην Ντάκα. Δύο σπουδαστές κορανικού σχολείου συνελήφθησαν ως ύποπτοι για τη δολοφονία.

Διαβάστε επίσης: