Προκλητικός για μια ακόμη φορά εμφανίστηκε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος λίγες μόνο ώρες μετά το τρίτο και τελευταίο debate, δήλωσε ξανά ότι θα αποδεχτεί το εκλογικό αποτέλεσμα της 8ης Νοεμβρίου, εάν κερδίσει.

Ads

Μετά τον σάλο και τις αντιδράσεις που προκάλεσε όταν κατά τη διάρκεια του debate με τη Χίλαρι Κλίντον, αρνήθηκε να δηλώσει εάν θα δεχτεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, ο Τραμπ είπε σε προεκλογική συγκέντρωση στο Οχάιο: «Θα αποδεχτώ πλήρως τα αποτελέσματα αυτών των μεγάλων, ιστορικών εκλογών αν κερδίσω».

Εξήγησε ότι «θα δεχτεί ένα σαφές εκλογικό αποτέλεσμα», αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να προσφύγει στη δικαιοσύνη «αν το αποτέλεσμα είναι αμφισβητήσιμο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ντιμπέιτ Νο3: Ο Τραμπ έτοιμος να αμφισβητήσει τις εκλογές αν κερδίσει η Κλίντον

Ads

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων έχει υποστηρίξει αρκετές φορές πως οι εκλογές αυτές είναι στημένες, ίσως θέλοντας να προλάβει τις αντιδράσεις από ενδεχόμενη -και πολύ πιθανή, αν λένε την αλήθεια οι δημοσκοπήσεις- ήττα του.

Στη διάρκεια του debate, όταν ρωτήθηκε αν θα δεχόταν το αποτέλεσμα, απάντησε: «Θα σας πω τότε. Θα σας κρατήσω σε αγωνία».

Η αντίδραση της Χίλαρι Κλίντον ήταν έντονη και χαρακτήρισε τη στάση του Τραμπ «τρομακτική».