O νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε -ξανά- να προχωρήσει στην απέλαση έως και 3 εκατομμυρίων παράτυπων μεταναστών.

Ads

Αυτά είπε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε την Παρασκευή στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS, αποσπάσματα της οποίας, ωστόσο, δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα (της πρώτης εκτεταμένης συνέντευξης μετά την εκλογή του).

«Αυτό θα κάνουμε, θα πάρουμε εκείνους που είναι εγκληματίες και που είναι καταχωρημένοι στα ποινικά μητρώα, μέλη των συμμοριών, διακινητές ναρκωτικών, αναμφίβολα πρόκειται για έναν αριθμό 2 εκατομμυρίων, ενδεχομένως 3 εκατομμυρίων (ανθρώπων), θα τους διώξουμε από την χώρα ή θα τους βάλουμε στην φυλακή. Όμως (κυρίως) θα τους διώξουμε από τη χώρα μας, βρίσκονται εδώ παράνομα» επισήμανε στη συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή «60 minutes» του CBS που θα μεταδοθεί αργότερα σήμερα.

Επανερχόμενος στην σκληρή γραμμή που είχε υιοθετήσει κατά την προεκλογική του εκστρατεία και παρά το γεγονός ότι έδωσε -για μερικά 24ωρα- την εντύπωση ότι είναι κάπως πιο διαλλακτικός μετά την εκλογή του στον προεδρικό θώκο, ο Τραμπ επιβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει σίγουρα στην ανέγερση ενός «τείχους» στα σύνορα με το Μεξικό με στόχο να περιορίσει τις ροές των παράτυπων μεταναστών.

Σε ορισμένες περιοχές ενδεχομένως να υπάρξουν «φράκτες», διευκρίνισε, επιμένοντας ωστόσο πως «ένα τείχος είναι πιο ενδεδειγμένο».

Ads

«Είμαι πολύ καλός σε αυτό, αυτό που ονομάζουμε ‘κατασκευές’», σχολίασε χαρακτηριστικά ο μεγιστάνας των ακινήτων.