Τη μείωση της ανεργίας με την δολοφονία του Τζορζ Φλόυντ συνέδεσε με κάποιο τρόπο – που προκάλεσε και πάλι σφοδρές επικρίσεις προς το πρόσωπο του – ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. 

Ads

Στις ΗΠΑ τον Μάιο σημειώθηκε μια απρόσμενη μείωση της ανεργίας για την οποία ο Τραμπ δήλωσε: «Ελπίζω ότι ο Τζορτζ μας βλέπει από εκεί ψηλά και σκέφτεται ότι αυτό που συμβαίνει στη χώρα είναι μεγαλειώδες. Είναι μια μεγάλη ημέρα για εκείνον, μια μεγάλη ημέρα για όλον τον κόσμο». 

Οι δηλώσεις που έρχονται ενώ οι ΗΠΑ συγκλονίζονται από μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία κατά των Αφροαμερικανών, τον ρατσισμό και την ανισότητα προκαλούν νέες αντιδράσεις για τον αμερικανό πρόεδρο που έχει απειλήσει να βγάλει το στρατό στους δρόμους εναντίον των διαδηλωτών. 

Μάλιστα σήμερα, πρότεινε «σε κάποιους από αυτούς τους κυβερνήτες που είναι πολύ υπερήφανοι… Μην είστε υπερήφανοι. Ολοκληρώστε τη δουλειά. Θα καταλήξετε να κάνετε πολύ μεγαλύτερο καλό στο τέλος, καλέστε την Εθνοφρουρά. Καλέστε εμένα. Πρέπει να κυριαρχήσετε στους δρόμους. Δεν μπορείτε να επιτρέπετε αυτό που συμβαίνει, να συμβαίνει». 

Ads