«Είμαστε υπό πολιοκρία», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ σε υποστηρικτές του σχετικά με τις επικρίσεις που δέχεται στο εσωτερικό της χώρας για την πολιτική του και διάφορες υποθέσεις, με αιχμή τις σχέσεις του με τη Ρωσία. «Θα βγούμε μεγαλύτεροι, καλύτεροι και δυνατότεροι από ποτέ», τόνισε.

Ads

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι τα κατεστημένα συμφέροντα στην Ουάσινγκτον είναι εναντίον του, ωστόσο «δεν θα κάνουμε πίσω από το να πράξουμε το σωστό».
«Ξέρουμε πώς να πολεμάμε και ποτέ δεν θα παραδοθούμε», συνέχισε λέγοντας ότι «θα αγωνιστούμε και θα νικήσουμε».

Σημειώνεται πως νωρίτερα ο Τζέιμς Κόμεϊ, ο πρώην διευθυντής του FBI που εκδίωχθηκε από τον Τραμπ ενώ διεξήγαγε έρευνα για τις σχέσεις μελών του επιτελείου του αμερικανού προέδρου με το Κρεμλίνο, κατέθεσε ενώπιον της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας.

Στην κατάθεσή του, χαρακτήρισε ψεύτη τον Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με όσα υποστήριξε για την απομάκρυνσή του από την ηγεσία του FBI κάνοντας λόγο για «συνεχώς μεταβαλλόμενες εξηγήσεις». Αν και όταν ρωτήθηκε αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ του ζήτησε ρητώς να σταματήσει την έρευνα του FBI για τη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές του 2016, απάντησε μονολεκτικά «όχι», ο Τζέιμς Κόμεϊ σημείωσε με νόημα:

Ads

«Δεν νομίζω ότι είναι δική μου ευθύνη να κρίνω εάν η συζήτηση που είχα με τον πρόεδρο αποτελούσε μια προσπάθεια παρακώλυσης (της έρευνας). Την εξέλαβα πάντως ως κάτι πολύ ενοχλητικό, πολύ ανησυχητικό».

Σχολιάζοντας την κάταθεση Κόμεϊ, που σύμφωνα με αναλυτές θα μπορούσε να οδηγήσει στην έναρξη μιας διαδικασίας στο Κογκρέσο για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι, δήλωσε πως «ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ψεύτης».

Σε σαρκαστικό τόνο, ανέφερε ότι θα ψάξει κάτω από τον καναπέ του Οβάλ Γραφείου για μηχανήματα καταγραφής ομιλίας, αναφερόμενη στις φήμες περί καταγραφής των συνομιλιών των κ.κ. Τραμπ και Κόμεϊ. Ισχυρίστηκε τέλος ότι δεν είναι καθόλου σίγουρη ότι ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους παρακολούθησε έστω και μέρος της κατάθεσης του πρώην διευθυντή του FBI.