Νέα προειδοποίηση απηύθυνε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στη Βόρεια Κορέα, σημειώνοντας πως θα ήταν καλύτερο για την Πιονγιάνγκ να συνεργαστεί, αλλιώς θα βρεθεί σε δύσκολη θέση «όπως λίγα έθνη στο παρελθόν».

Ads

Μιλώντας σε δημοσιογράφους από το Νιου Τζέρσϊ όπου απολαμβάνει τις διακοπές του, ο Τραμπ ανέφερε ότι η δήλωσή του περί «φωτιάς και οργής» σε περίπτωση που η Πιονγιάνγκ κλιμακώσει τις πυρηνικές της απειλές «ίσως και να μην ήταν αρκετά σκληρή».

Όπως επεσήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος, η Βόρεια Κορέα θα έπρεπε να είναι «πολύ, πολύ νευρική», σε περίπτωση που «έκανε ο,τιδήποτε ενάντια στις ΗΠΑ».

Επέμεινε ωστόσο, ότι πρώτη επιλογή είναι πάντα η διπλωματία και οι διαβουλεύσεις, ενώ κάλεσε την Κίνα να κάνει περισσότερα, ασκώντας μεγαλύτερη επιρροή στην Πιονγιάνγκ.

Ads

Η νέα προειδοποίηση έρχεται μετά τη σημερινή απειλή της Πιονγιάνγκ ότι το σχέδιο της Βόρειας Κορέας για την εκτόξευση τεσσάρων πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς εναντίον της νήσου Γκουάμ, επικράτειας των ΗΠΑ στον Ειρηνικό Ωκεανό, θα είναι έτοιμο εντός του μήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Θα πατήσουν το κουμπί Τραμπ και Κιμ Γιονγ Ουν; 

Την Τρίτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε διαμηνύσει στην Πιονγιάνγκ πως εφόσον κλιμακώσει τις απειλές της για χρήση πυρηνικών, τότε θα βρεθεί αντιμέτωπη με «φωτιά και οργή, που ο κόσμος δεν έχει δει ποτέ ξανά».