Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, επιβεβαιώνει και μέσω αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα, ότι οι «υποχωρήσεις» των τελευταίων 24ώρων στο ζήτημα των μεταναστών από το Μεξικό,, δεν αποτελούν παρά κινήσεις τακτικής. ‘Ετσι, ο Τραμπ, μέσω Twitter, κάλεσε σε πιο σκληρή γραμμή κατά των μεταναστών και προσφύγων που μπαίνουν σε αμερικανικό έδαφος.

Ads

Μετά από μπαράζ tweets όπου ασκούσε κριτική στους νόμους για τη μετανάστευση ο πρόεδρος των ΗΠΑ έγραψε στον λογαριασμό του «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε όλους αυτούς να εισβάλουν στη χώρα μας. Όταν μπαίνει κάποιος θα πρέπει αμέσως, χωρίς δικαστές και δίκες, να τον στέλνουμε πίσω εκεί απ’ όπου ήρθαν. Το σύστημά μας είναι κοροϊδία για την καλή μεταναστευτική πολιτική, τον Νόμο και την Τάξη. Τα περισσότερα παιδιά έρχονται χωρίς γονείς».

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που προσπαθούν να εισβάλουν στη χώρα μας. Ισχυρά Σύνορα, όχι Έγκλημα» συνέχισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο κυνισμός της αντιμεταναστευτικής πολιτικής προκύπτει όμως από την απόπειρα να φανεί… «ευαίσθητος»: «Είναι πολύ άδικο για εκείνους τους ανθρώπους που έχουν περάσει μέσω του συστήματός μας νόμιμα και περιμένουν στην ουρά για χρόνια. Η μετανάστευση θα πρέπει να βασίζεται στην αξία. Χρειαζόμαστε ανθρώπους να κάνουν την Αμερική ξανά μεγάλη».

Νωρίτερα ο Τραμπ είχε ξεκαθαρίσει, ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα πρέπει να διατηρήσει τη «σκληρή πολιτική» της για να αποτρέψει την είσοδο μεταναστών στη χώρα, απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα ασκούνται διώξεις στις οικογένειες των παράτυπων μεταναστών που περνούν τα σύνορα με το Μεξικό.

«Πρέπει να έχουμε μια πολύ σκληρή πολιτική. Διαφορετικά, εκατομμύρια κι εκατομμύρια θα εισρεύσουν στη χώρα μας. Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Δεν έχουμε επιλογή», είπε.

Η εφημερίδα Washington Post ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα σταματήσει την άσκηση ποινικών διώξεων στους γονείς που περνούν τα σύνορα έχοντας μαζί τους τα παιδιά τους, μέχρις ότου οι υπηρεσίες μετανάστευσης να αποκτήσουν τους πόρους ώστε να μπορούν να κρατούν τις οικογένειες μαζί.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης, η Σάρα Άισγκαρ Φλόρες, είπε στο πρακτορείο Reuters ότι το δημοσίευμα αυτό είναι ανακριβές και ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην «πολιτική μηδενικής ανοχής».

«Πρέπει να έχουμε ένα πολύ ισχυρό σύνορο. Αν δεν το έχουμε, θα έρθουν εκατομμύρια κι εκατομμύρια άνθρωποι (…) αυτό που συμβαίνει σήμερα θα μοιάζει με παιδικό παιχνίδι. Θα ήταν τρομερό αν το κάναμε ποτέ αυτό», είπε ο πρόεδρος Τραμπ.