Με δηλητηριώδη φίδια… που δαγκώνουν αυτούς που τους φέρονται καλά παρομοίασε τους πρόσφυγες και μετανάστες ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ.

Ads

Μιλώντας σε ένα ιδιωτικό ακροατήριο 1.500 ατόμων στο αεροδρόμιο Youngstown του Οχάιο, ο Τραμπ αρχικά δήλωσε ότι «πρέπει να βεβαιωθούμε ποιον αφήνουμε να μπει μέσα στη χώρα», κάνοντας μάλιστα λόγο για κατασκευή φράχτη στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, προκειμένου «να αφήσουμε έξω τους μετανάστες από την Κεντρική Αμερική», αλλά και ενός φράχτη στη Συρία, «για να μην αφήνουμε τους τζιχαντιστές να περνούν».

Προς το τέλος της 35λεπτης ομιλίας του ο μεγιστάνας απήγγειλε τους στίχους του τραγουδιού «The snake», του Αλ Γουίλσον.

image

Ads

Το τραγούδι, το οποίο έχει ξαναχρησιμοποιήσει ο Τραμπ, διηγείται την ιστορία ενός άρρωστου φιδιού, που μια καλή γυναίκα αποφασίζει να το περιθάλψει και να το φροντίσει, βάζοντάς το στο σπίτι της.

Όταν, όμως, το φίδι γίνεται καλά, δίνει στη γυναίκα μια δηλητηριώδη δαγκωνιά. Και όταν εκείνη, ξεψυχώντας, ρωτά το φίδι γιατί της φέρθηκε κατά αυτόν τον τρόπο εφόσον το είχε βοηθήσει, εκείνο της απαντά, όπως τόνισε ο Τραμπ: «Ω, σκάσε, ανόητη γυναίκα, ήξερες πολύ καλά ότι ήμουν φίδι πριν με βάλεις σπίτι σου!».

Σήμερα διεξάγονται προκριματικές εκλογές σε πέντε Πολιτείες -Ιλινόις, Φλόριντα, Βόρεια Καρολίνα, Μιζούρι, Οχάιο-, με τον Ντόναλντ Τραμπ να ευελπιστεί ότι θα κερδίσει στις τέσσερις από αυτές. Το Οχάιο αναμένεται να είναι δύσκολο «πεδίο μάχης» για τον Αμερικανό μεγιστάνα.