Ένας 11χρονος από το Ντιτρόιτ των ΗΠΑ βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, αφού πυροβόλησε και σκότωσε κατά λάθος ένα αγοράκι ηλικίας μόλις 3 ετών, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν το 11χρονο αγόρι βρήκε το όπλο στην ντουλάπα του δωματίου του πατέρα του, τον οποίο επισκεπτόταν στο σπίτι του στο ανατολικό Ντιτρόιτ, στο Μίσιγκαν.

Ο 11χρονος πέταξε το όπλο από το παράθυρο στην αυλή και το πήρε στην συνέχεια προτού μπει σε ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο εκεί κοντά, στο οποίο μπήκε μετά και το 3χρονο αγόρι. Λίγο αργότερα, σημάδεψε το αγοράκι και τράβηξε τη σκανδάλη. Ωστόσο, δεν ήξερε πως το όπλο ήταν γεμάτο.

Η σφαίρα τραυμάτισε σοβαρά τον 3χρονο στο πρόσωπο, το οποίο μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της περιοχής, όπου λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Η εισαγγελέας της κομητείας του Γουέιν Κι Γουέρδι, την οποία επικαλείται η Detroit News δήλωσε: «Δεν θυμάμαι να έχουμε απαγγείλει ποτέ κατηγορίες σε κάποιον τόσο μικρό σε ηλικία για την αφαίρεση μιας ανθρώπινης ζωής». Και πρόσθεσε ότι εάν ο 11χρονος καταδικαστεί, τότε δεν αποκλείεται να εγκλειστεί σε αναμορφωτήριο μέχρι την ηλικία των 21 ετών.

Ads

Δεν είναι σίγουρα η πρώτη φορά που σημειώνεται ένα τέτοιο περιστατικό στις ΗΠΑ. Ωστόσο, η υπόθεση έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων, με τους πολέμιους της οπλοκατοχής να ζητούν από την κυβέρνηση Ομπάμα να λάβει μέτρα, ώστε να αποφεύγονται τέτοιου είδους περιστατικά στο μέλλον.