Τη δημοσίευση περισσότερων από δύο εκατομμυρίων μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας πολιτικών προσωπικοτήτων και κρατικών αξιωματούχων της Συρίας, ανακοίνωσε ο ιστότοπος WikiLeaks.
 

Ads

Τα ηλεκτρονικά μηνύματα που φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο ιστότοπος χρονολογούνται από τον Αύγουστο του 2006 ως το Μάρτιο του 2012.
 
«Ο WikiLeaks άρχισε να δημοσιεύει τους φακέλους της Συρίας, περισσότερα από δύο εκατομμύρια ηλεκτρονικά μηνύματα πολιτικών προσωπικοτήτων, υπουργείων και επιχειρήσεων της Συρίας, που χρονολογούνται από τον Αύγουστο του 2006 ως το Μάρτιο του 2012», ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος της ιστοσελίδας Σάρα Χάρισον, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Λονδίνο.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του WikiLeaks, τα email αυτά, τα οποία ονομάζει «Οι Φάκελοι της Συρίας», θα φωτίσουν τις εσωτερικές πτυχές της συριακής κυβέρνησης και της οικονομίας και «θα αποκαλύψουν επίσης πως η Δύση και οι δυτικές εταιρείες λένε το ένα και κάνουν το άλλο».
 
Το εύρος των πληροφοριών που περιλαμβάνουν αυτά τα ηλεκτρονικά μηνύματα εκτείνεται από την προσωπική αλληλογραφία των περισσότερων ανώτερων στελεχών του κόμματος Μπάαθ έως τα αρχεία των χρηματοπιστωτικών μεταβιβάσεων που έγιναν από συριακά υπουργεία σε άλλα κράτη, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του WikiLeaks.