Το προηγμένο ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400 είναι έτοιμη να αγοράσει η Τουρκία, αν η Ρωσία της δώσει δάνειο για την αγορά.

Ads

Την σχετική αναφορά έκανε ο γενικός διευθυντής της ρωσικής εταιρείας υψηλής τεχνολογίας «Rostech», Σεργκέι Σεμέζοφ, μιλώντας στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο «Russia – 24».

«Η Τουρκία εκφράζει την επιθυμία να της χορηγηθεί δάνειο, αλλά προς το παρόν το ζήτημα δεν έχει αποφασισθεί, καθώς το υπουργείο Οικονομικών διεξάγει συνομιλίες επί του θέματος. Μόλις υπογραφεί η συμφωνία και αποφασισθεί το ύψος του δανείου, τότε θα υπογράψουμε το συμβόλαιο πώλησης και για τους S-400», δήλωσε ο Σεμέζοφ.

Είχε προηγηθεί δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με την οποία, η Άγκυρα εξετάζει διάφορες εκδοχές που σχετίζονται με το αντιαεροπορικό της σύστημα και ότι μια από αυτές είναι τα συστήματα S-400.

Ads

Την Δευτέρα, ο Τούρκος πρεσβευτής στη Μόσχα Χουσεινί Ντιριόζ είχε δηλώσει στο πρακτορείο Ria Novosti ότι το ζήτημα της αγοράς των S-400 συζητείται, αλλά προς το παρόν δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση.