Παρά λίγο δυστύχημα για τους επιβάτους τουρκικού Airbus τη στιγμή που προσγειωνόταν σε αεροδιάδρομο στο Νεπάλ. Το αεροσκάφος ξέφυγε ανάμεσα σε δύο αεροδιαδρόμους και συνετρίβη στο γρασίδι. Ευτυχώς κανείς από τους επιβάτες δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Ads

 
Στο αεροδρόμιο του Νεπάλ επικρατούσε πλήρης ομίχλη, την ώρα που προσγειωνόταν το Airbus A330 των Τουρκικών Αερογραμμών. Η πτήση  ΤΗΥ726 είχε ξεκινήσει από την Κωνσταντινούπολη και είχε προορισμό του αεροδρόμιο του Κατμαντού.


 
Η πυκνή ομίχλη περιόριζε την ορατότητα ενώ δυο ημέρες συνεχόμενης βροχής είχαν κάνει τον αεροδιάδρομο εξαιρετικά επικίνδυνο.

image

image
 
Σύμφωνα με τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου, το αεροσκάφος ξέφυγε ανάμεσα σε δύο αεροδιαδρόμους και συνετρίβη στο γρασίδι. Το μπροστινό μέρος του αεροσκάφους έπαθε ζημιά και το πίσω μέρος του κόλλησε στο έδαφος.

Ads

image
 
Αξιωματούχοι του αεροδρομίου σημειώνουν ότι από τους 238 επιβαίνοντες του αεροσκάφους κανείς δεν πέθανε ή τραυματίστηκε σοβαρά. Τα πρώτα συμπεράσματα για τα αίτια του ατυχήματος, το αποδίδουν στις άσχημες καιρικές συνθήκες.