Δώδεκα άνθρωποι συνελήφθησαν στην Τουρκία, επειδή είχαν κάνει αναρτήσεις στο Twitter,  σχετικά με την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση του περασμένου Σαββάτου στην Άγκυρα.

Ads

Το παραπάνω έκανε γνωστό ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου σε τηλεοπτική του συνέντευξη, χωρίς ωστόσο να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με τους ακριβείς λόγους των συλλήψεων.

Νωρίτερα, δικαστήριο της Άγκυρας διέταξε πλήρη απαγόρευση στη μετάδοση πληροφοριών σε σχέση με τη διπλή βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα στις 10 Οκτωβρίου. Η απόφαση έχει ήδη κοινοποιηθεί σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας και έχει άμεση ισχύ.

Η απαγόρευση περιλαμβάνει «όλα τα είδη» των ειδήσεων, συνεντεύξεις, κριτικές και αναφορές σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, στο διαδίκτυο αλλά και τα social media.

Ads

Το έγγραφο του δικαστηρίου δημοσίευσε η τουρκική εφημερίδα Hurriyet. Οι Τούρκοι δημοσιογράφοι και αναλυτές κάνουν λόγο για «κατάφωρη παραβίαση της ελευθερίας του λόγου» αλλά και για τη μεγαλύτερη λογοκρισία που έχει επιβληθεί τα τελευταία χρόνια στον τουρκικό Τύπο.