Πρόωρες εκλογές ζήτησε σήμερα ο επικεφαλής του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης της Τουρκίας (MHP) και σύμμαχος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ads

Ο Μπαχτσελί εκτιμά ότι οι εκλογές πρέπει να πραγματοποιηθούν στις 26 Αυγούστου καθώς, όπως είπε, υπάρχουν «οικονομικές και πολιτικές επιχειρήσεις εις βάρος της Τουρκίας» και υποστήριξε ότι είναι δύσκολο η χώρα να «αντέξει υπό τέτοιες συνθήκες» έως τον Νοέμβριο 2019.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Μπεκίρ Μποζντάγ απάντησε ότι η πρόταση του Μπαχτσελί πρέπει πρώτα να συζητηθεί με τα αρμόδια όργανα λήψης αποφάσεων του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Η αξιωματική αντιπολίτευση, απάντησε στο αίτημα Μπαχτσελί λέγοντας ότι «είμαστε έτοιμοι να πάμε σε πρόωρες εκλογές και ο λόγος για όλα αυτά τα προβλήματα, δεν είναι άλλος από το καθεστώς του ενός ανδρός αρχή».

Ads

Ωστόσο, σε δηλώσεις του ο Ερντογάν φαίνεται να απορρίπτει την πρόταση του Μπαχτσελί καθώς δήλωσε ότι «η συνταγματική αλλαγή θα εφαρμοστεί πλήρως στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2019».

Ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να συναντηθεί δια ζώσης με τον ηγέτη του ΜHP την Τετάρτη, σύμφωνα με προηγούμενη ενημέρωση.

Υπενθυμίζεται ότι το AKP με επικεφαλής τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το MHP του Ντ. Μπαχτσελί «κατεβαίνουν» στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές με τον κοινό σχηματισμό της «Λαϊκής Συμμαχίας», όπως την αποκαλούν.