Ισχυρή έκρηξη έγινε στο κέντρο της πόλης Ντιγιάρμπακιρ, στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας στις 7:00 το πρωί και μέχρι στιγμής οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 8 νεκρούς και περισσότερους από 100 τραυματίες. 

Ads

Η δυνατή έκρηξη στη συνοικία Μπαγκλάρ, σύμφωνα με το Reuters, ακούστηκε σε όλη την πόλη και προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε κτίρια, ενώ έγινε σε μικρή απόσταση από το αστυνομικό τμήμα, όπου οδηγήθηκαν οι βουλευτές, που συνελήφθησαν στο Ντιγιαρμπακίρ, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

image

image

Ads

image
Το γραφείο του κυβερνήτη στο Ντιγιάρμπακιρ επιβεβαιώνει ότι η σημερινή έκρηξη έγινε από παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, που οδηγούσε μέλος του PKK.

Η έκρηξη έγινε λίγες ώρες μετά τις μεταμεσονύκτιες συλλήψεις των αρχηγών και βουλευτών του φιλοκουρδικού HDP.

Αποκλείστηκε η πρόσβαση σε Twitter και Whatsapp

Η πρόσβαση σε Twitter και Whatsapp αποκλείστηκε σήμερα στην Τουρκία, σύμφωνα με οργάνωση που παρακολουθεί τη λειτουργία του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη χώρα. Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται μετά τη σύλληψη 11 μελών του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), στη διάρκεια της νύχτας. Σύμφωνα με έναν ειδικό της ομάδας Turkey Blocks, οι σελίδες είναι μη προσβάσιμες καθώς φαίνεται ότι έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.