Ένα σοκαριστικό περιστατικό φαίνεται να συνέβη στην Τουρκία, όπου ένας 30χρονος κατηγορείται πως επιτέθηκε με οξύ σε φίλη του ενώ εκείνη κοιμόταν.

Ads

Ο Mehmet Yildiz, φέρεται να επιτέθηκε στην 42χρονη Yasemin Uzuncelebi, στις 5 Οκτωβρίου 2021, επειδή «τον απέρριψε», με αποτέλεσμα εκείνη να χρειαστεί να νοσηλευθεί σε ΜΕΘ.

Όπως αναφέρει η Daily Mail τουρκικό δικαστήριο άκουσε χθες 21/2 ότι ο Yildiz «είχε σχεδιάσει πριν από την επίθεση να κλείσει τις βαλβίδες νερού του σπιτιού και να αδειάσει το νερό από αντικείμενα όπως κανάτες και άλλα δοχεία», ώστε το θύμα του να μην μπορεί να ξεπλύνει το διάλυμα από το πρόσωπό της.

Πώς συνέβη το περιστατικό

Ο Yildiz μπήκε στο σπίτι του θύματος χρησιμοποιώντας ένα κλειδί που του είχε δώσει η ίδια η 42χρονη, και ενώ κοιμόταν της έριξε ένα παρασκεύασμα τοξικών υγρών.

Ads

Η Yasemin, η οποία βρισκόταν σε φρικτή κατάσταση, αφού το δέρμα της είχε καεί, κατάφερε να βγει από το σπίτι και να ζητήσει την βοήθεια των γειτόνων της, οι οποίοι την μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Ο δικηγόρος της είπε ότι οι γιατροί περιέγραψαν τα τραύματα της πελάτισσάς του ως μερικά από τα χειρότερα που είχαν δει ποτέ και ότι, πέντε μήνες αργότερα, βρισκόταν ακόμη υπό μηχανική υποστήριξη.

«Απόπειρα φόνου με δόλο»

Η Γενική Εισαγγελία του Κουσουκμέτσε κάλεσε το δικαστήριο να επιβάλει στον 30χρονο ποινή κάθειρξης μεταξύ 13 και 20 ετών με την κατηγορία της «απόπειρας φόνου με δόλο» για την επίθεση.

Το δικαστήριο άκουσε ότι ο 42χρονος συνελήφθη αργότερα για την επίθεση, αφού η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό αφού ανακάλυψε πλάνα κλειστού κυκλώματος από κάμερες στην περιοχή που τον δείχνουν να τρέπεται σε φυγή από την ιδιοκτησία.

Το αστυνομικό τμήμα του Αβτσιλάρ είπε ότι ο Yildiz αρνήθηκε να αποκαλύψει τη συνταγή του διαλύματος κατά την ανάκριση, αλλά ομολόγησε ότι περιλάμβανε «αρκετά διαφορετικά υγρά».

Οι αδερφές του θύματος, παρευρέθηκαν στην τελευταία ακρόαση, στην οποία αναμενόταν να μιλήσει ο κατηγορούμενος, αλλά επέλεξαν να μείνουν σιωπηλοί, ενώ ο δικηγόρος του ζήτησε να αξιολογηθεί η ψυχική του υγεία. Απευθυνόμενη στο δικαστήριο, μια από τις αδερφές του θύματος, ισχυρίστηκε ότι το κρεβάτι στο οποίο κοιμόταν η αδερφή της όταν συνέβη η επίθεση ήταν «εντελώς λιωμένο».