Ακόμη και ένα 12χρονο κορίτσι συνέλαβε η τουρκική αστυνομία από τον αντιτρομοκρατικό «οίστρο» από τον οποίο φαίνεται πως διέπεται τα τελευταία 24ωρα, διενεργώντας σχετικές επιχειρήσεις σε πολλές περιοχές της χώρας και προχωρώντας σε δεκάδες συλλήψεις.

Ads

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 37 άτομα που φέρονται να συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος στο πλαίσιο αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν σε πολλές επαρχίες της Τουρκίας, ενώ αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ένας άλλος ύποπτος συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του περισσότερα από 5 κιλά εκρηκτικών στα σύνορα με τη Συρία.

Το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας Χατάι στη νότια Τουρκία ανακοίνωσε ότι ο συλληφθείς είναι ένας Σύριος, ο οποίος εντοπίστηκε χθες Τρίτη στην προσπάθειά του να περάσει παράνομα στην Τουρκία με 5,25 κιλά TNT και εννέα πυροκροτητές.

Στο μεταξύ η αστυνομία συνέλαβε 25 ανθρώπους σε εννέα επαρχίες, περιλαμβανομένης της Κωνσταντινούπολης, στη διάρκεια της νύχτας σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις που είχαν στόχο υπόπτους που συνδέονται με το ΙΚ και οι οποίοι περιλαμβάνονταν σε καταλόγους με άτομα που παρακολουθούνταν από τις αρχές εδώ και τέσσερις μήνες, σύμφωνα με το πρακτορείο Dogan.

Ads

Σε μια ξεχωριστή επιχείρηση, η αστυνομία συνέλαβε 12 ανθρώπους, 2 εκ των οποίων παιδιά, στην επαρχία Άδανα. Ένας από τους συλληφθέντες είναι ένα 12 κορίτσι από την Ινδονησία.