Μεγάλες ήταν οι απώλειες για το Ισλαμικό Κράτος το τελευταίο 24ωρο, καθώς τουλάχιστον 50 τζιχαντιστές μαχητές του σκοτώθηκαν στο Κομπάνι, την κουρδική πόλη της Συρίας στα σύνορα με την Τουρκία.

Ads

Οι τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στους υπό τις ΗΠΑ αεροπορικούς βομβαρδισμούς, σε μάχες με Κούρδους μαχητές αλλά και σε πέντε επιθέσεις αυτοκτονίας που έγιναν στο Κομπάνι, σύμφωνα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Όσον αφορά τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), την κουρδική πολιτοφυλακή που προασπίζει την πόλη, 11 μαχητές της σκοτώθηκαν όπως και ένας αντάρτης που είχε προσχωρήσει στις κουρδικές δυνάμεις.

Είναι ένας από τους βαρύτερους απολογισμούς στις τάξεις των μαχητών της εξτρεμιστικής οργάνωσης που επί τρεις μήνες προσπαθεί να πάρει το Κομπάνι, ανέφερε το Παρατηρητήριο, που διαθέτει μεγάλο δίκτυο των πληροφοριοδοτών στη Συρία.

Ads

Στο μεταξύ, ο αντιπρόεδρος του Ιράκ και πρώην πρωθυπουργός Νούρι αλ-Μάλικι, ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στη Βηρυτό, φέρεται να δήλωσε ότι το Ιράκ θα είναι «ο τάφος του Ισλαμικού Κράτους».