Τουλάχιστον 34 άμαχοι, ανάμεσά τους και παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα στις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε η πολεμική αεροπορία της Ρωσίας, που στηρίζει τις κυβερνητικές δυνάμεις στη μάχη εναντίον των τζιχαντιστών στην πόλη Ντέιρ αλ Ζορ, στο ανατολικό τμήμα της Συρίας, σύμφωνα με μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Ads

Χάρη στη συνδρομή από αέρος της Ρωσίας, οι κυβερνητικές δυνάμεις ανέκτησαν τον έλεγχο σημαντικών ορεινών περιοχών περιμετρικά της Ντέιρ αλ Ζορ, ενώ οι συγκρούσεις μαίνονται στο νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης, επισήμανε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ είναι η τελευταία επαρχία της Συρίας, μεγάλο τμήμα της οποίας βρίσκεται υπό τον έλεγχο της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Οι άμαχοι συνεχίζουν να πληρώνουν βαρύ τίμημα σε αυτόν τον πόλεμο. Σήμερα, τουλάχιστον 34 άνθρωποι, μεταξύ αυτών 9 παιδιά, σκοτώθηκαν στους βομβαρδισμούς που στοχοθέτησαν τα φέριμποτ τα οποία εκτελούν δρομολόγια που συνδέουν τις δύο όχθες του ποταμού Ευφράτη, στην περιοχή Αλ Μπουλίλ, στο νοτιοανατολικό τμήμα της πόλης Ντέιρ αλ Ζορ, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΚΟ Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Ads

«Ο απολογισμός ενδέχεται να αυξηθεί, δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν και υπάρχουν αγνοούμενοι» δήλωσε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ