Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένας αστυνομικός, σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίσθηκαν σήμερα, όταν ένας καμικάζι ανατίναξε τα εκρηκτικά, με τα οποία ήταν ζωσμένος, κοντά σ’ ένα γήπεδο του κρίκετ στην Καμπούλ, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ads

«Με τη θυσία τους, οι δυνάμεις ασφαλείας εμπόδισαν τον δράστη να φθάσει μέχρι το πλήθος (σ.σ.: στο εσωτερικό του γηπέδου) και να προκαλέσει μια καταστροφή», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μπασίρ Μουτζάχιντ.

Ο καμικάζι κατευθυνόταν στο γήπεδο Αλοκοζάι και πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος όταν τον σταμάτησαν αστυνομικοί, στον πρώτο από τους τρεις σταθμούς ελέγχου. Δύο από τους τραυματίες είναι αστυνομικοί.

Το τηλεοπτικό κανάλι Tolo News Television, επικαλούμενο την Ομοσπονδία κρίκετ του Αφγανιστάν, μετέδωσε ότι όλοι οι αθλητές και οι παράγοντες είναι ασφαλείς. Ο αγώνας διακόπηκε προσωρινά.

Ads

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή.

Το κρίκετ, που διαδόθηκε από τους προσφυγικούς καταυλισμούς στο Πακιστάν, έχει εξελιχθεί σε ένα από τα δημοφιλέστερα σπορ στο Αφγανιστάν και η εθνική ομάδα της χώρας έχει πετύχει σημαντικές νίκες το τελευταίο διάστημα, ανεβάζοντας το γόητρο του αθλήματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ