Τον θάνατο 20 ανθρώπων έχουν προκαλέσει, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, μέχρι σήμερα, οι καταστροφικές κατολισθήσεις όγκων λάσπης στη νότια Καλιφόρνια, που ακολούθησαν τις πρόσφατες πυρκαγιές. Τέσσερις άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται. 

Ads

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες αρωγής της κομητείας της Σάντα Μπάρμπαρα, ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αλλάξει σημαντικά, αφού τα συνεργεία διάσωσης εξακολουθούν να ψάχνουν στα συντρίμμια και τα κτίρια της περιοχής.

«Το ασταθές έδαφος συνεχίζει να αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για τα μέλη των συνεργείων και τους πολίτες» και «οι τεράστιοι όγκοι λάσπης και συντριμμιών καθιστούν την πρόσβαση και την πρόοδο των εργασιών δύσκολες», ανακοίνωσαν οι αρχές της κομητείας.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις στην λοφώδη περιοχή της Σάντα Μπάρμπαρα σε συνδυασμό με την καταστροφή της βλάστησης που είχαν προκαλέσει οι πυρκαγιές του Δεκεμβρίου δημιούργησαν ιδανικές συνθήκες για τις κατολισθήσεις στους λόφους του Μοντεσίτο και άλλων πόλεων της κομητείας της Σάντα Μπάρμπαρα, βορειο – ανατολικά του Λος Αντζελες.

Ads

Εκτός από τους νεκρούς και τους τραυματίες, 65 κατοικίες έχουν καταστραφεί και 460 έχουν υποστεί ζημίες. Περισσότερα από 6.000 σπίτια και καταστήματα δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα και πόσιμο νερό, ενώ έχει διακοπεί και η παροχή φυσικού αερίου.