Τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχουν εντοπιστεί νεκροί μέχρι στιγμής και άλλοι 13 αγνοούνται στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας λόγω των καταστροφικών πλημμύρων που έπληξαν την περιοχή, προκαλώντας κατολισθήσεις. Σύμφωνα με τους ανταποκριτές των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων οι εικόνες της πόλης δείχνουν βιβλική καταστροφή. 

Ads

Τα σπίτια έχουν γκρεμιστεί και οι δρόμοι έχουν θαφτεί στη λάσπη. Αρκετοί κάτοικοι έπρεπε να απομακρυνθούν με εναέρια μέσα από τις πληγείσες περιοχές. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπηρεσία μεγάλα κομμάτια γης ξεκόλλησαν από λόφους και κατέστρεψαν τα πάντα στο πέρασμά τους.

image

Όπως έγινε γνωστό τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, στη Χιροσίμα καταγράφηκαν ποσοστά βροχής που ξεπέρασαν τα 100 χιλιοστά ανά ώρα. Οι περιφερειακές αρχές της Χιροσίμα ζήτησαν από το Τόκιο την άμεση αποστολή στρατιωτικών στρατευμάτων για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού και διάσωσης πολιτών.

Ads

image

Η Ιαπωνία έχει πληγεί τις τελευταίες εβδομάδες, από εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες και η κατάσταση επιδεινώθηκε από το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Χαλόνγκ που άφησε πίσω της δέκα νεκρούς, δεκάδες τραυματίες και εκτεταμένες καταστροφές, κυρίως στα νότια της χώρας.