Σφοδρές είναι οι συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και των φιλορώσων αποσχιστών. με τουλάχιστον 15 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο και άλλους 30 να έχουν τραυματιστεί.

Ads

Νεκροί είναι 15 Ουκρανοί στρατιώτες. Πρόκειται για έναν από τους βαρύτερους απολογισμούς σε διάστημα 1 ημέρας για τον ουκρανικό στρατό από την έναρξη των συγκρούσεων πριν από 9 μήνες.

Όπως ανακοίνωσε επίσης η στρατιωτική ηγεσία της Ουκρανίας, η στρατηγικής σημασίας πόλη Ντεμπαλτσέβε, η οποία συνδέει τα δύο αντικρουόμενα προπύργια, το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ, τελεί πλέον υπό το μερικό έλεγχο των ανταρτών.

Οι αντάρτες απειλούν και τη Μαριούπολη, μια πόλη με πληθυσμό μισό εκατομμύριο ανθρώπους στην νοτιοανατολική Ουκρανία στις ακτές της Θάλασσας του Αζόφ.

Ads

Οι ανακοινώσεις των ουκρανικών αρχών πραγματοποιούνται ενώ ενδέχεται να ξεκινήσει σήμερα ένας νέος κύκλος ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων στο Μινσκ μεταξύ του Κιέβου και των φιλορώσων αυτονομιστών με τη συμμετοχή ρωσικής αντιπροσωπείας και του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη) με στόχο την επίτευξη μιας νέας εκεχειρίας.