Συνολικά 14 σκάφη του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας αγνοούνται, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times.

Ads

Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές υπάρχουν φόβοι ότι οι κυβερνήτες τους ίσως είχαν συμμετοχή στο πραξικόπημα και επιχειρήσουν να αυτομολήσουν.

Τα συγκεκριμένα σκάφη ήταν σε υπηρεσία στο Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα, αναφέρει η εφημερίδα, ενώ σημειώνει ότι οι τουρκικές αρχές υποψιάζονται ότι κάποια από αυτά πιθανόν να βρίσκονται σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

«Άφαντος» είναι από την Παρασκευή, όπως γράφουν οι «Times» και ο αρχηγός του τουρκικού στόλου ναύαρχος Βεισέλ Κόσελε, ο οποίος δεν μπορεί να εντοπιστεί. Σχετικά με την τύχη του αρχηγού του τουρκικού στόλου η εικόνα είναι ασαφής, αφού το πρωί του Σαββάτου αρχικώς μεταδόθηκε ότι είναι όμηρος των πραξικοπηματιών πάνω στη φρεγάτα Γιαβούζ που βρισκόταν εν όρμω στο ναύσταθμο του Γκιολτσούκ, πληροφορία που στη συνέχεια διαψεύστηκε.

Ads

Πάντως, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας διέψευσε τα όσα γράφουν οι Times για εξαφάνιση των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού.

Παράλληλα, η Hurriyet γράφει ότι αγνοούνται δύο ελικόπτερα και 25 μέλη των ειδικών δυνάμεων που συμμετείχαν σε επιχείρηση με στόχο τον Ερντογάν.