Το περιοδικό Time επιλέγει τις δέκα καλύτερες φωτογραφίες από τα γεγονότα που σημάδεψαν το 2013.

Ads

 
Τρομοκρατική επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστόνης

Βομβιστική επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστόνης στις 15 Απριλίου. Δράστες της επίθεσης ο 27χρονος Ταμερλάν Τσαρνάεφ και ο 19χρονος αδερφός του Τζοχάρ.
 
image

Κατάρρευση κτιρίου στο Μπαγκλαντές
 
Κατάρρευση πολυώροφου κτιρίου με εργοστάσια ρούχων, κοντά στην πόλη Ντάκα του Μπαγκλαντές.
 
image

Ads

Αντικυβερνητικό κίνημα στην Τουρκία
 
Φωτογραφία από την πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη που αποτέλεσε την «καρδιά» του κινήματος ενάντια στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
 
image

Φωτιές στην Αυστραλία
 
Ο φωτογραφικός φακός απαθανατίζει την αγωνιώδη προσπάθεια της Tommy Holmes στην Τασμανία να σώσει τα πέντε εγγόνια της από τη φωτιά πέφτοντας στο νερό.
 
image

Θηρευτής και θήραμα
 
Καρχαρίας στην ακτή του Seal Island στη Νότια Αφρική προσπαθεί να πιάσει φώκια.
 
image

Μακελείο στο Ναϊρόμπι
 
Φωτογραφία από την πολύνεκρη ομηρία σε εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι στην Κένυα. Η ομηρία διήρκεσε τέσσερις ημέρες. Την ευθύνη για την ομηρία, κατά την οποία 67 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σεμπάμπ.
 
image

Το Μπάνιο ενός Βετεράνου
 
Ένας Βετεράνος από το Ιράκ, ο Bobby Henline, με εμφανή τα σημάδια του πολέμου στο σώμα του, κάνει μπάνιο σε πισίνα ξενοδοχείου στο Χιούστον.
 
image

Αίμα στην Αίγυπτο
 
Φωτογραφία νεκρού διαδηλωτή, οπαδού του έκπτωτου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, σε διαδήλωση ενάντια στον στρατό που καθαίρεσε τον ισλαμιστή πρόεδρο της Αιγύπτου μετά από απαίτηση ενός μαζικού κινήματος που οδήγησε σε αιματηρές συγκρούσεις και εκατοντάδες νεκρούς.
 
image

Ο εφιάλτης του τυφώνα Χαϊγιάν
 
Ο τυφώνας Χαϊγιάν, στο πέρασμά του από τις Φιλιππίνες, άφησε τουλάχιστον 5.600 νεκρούς. Ολόκληρες περιοχές ισοπεδώθηκαν από τον ισχυρότερο τυφώνα που έχει καταγραφεί παγκοσμίως μέχρι σήμερα.
 
image

Συριακό εμφύλιος
 
Ο φωτογραφικός φακός απαθανατίζει την ωμή βία του συριακού εμφυλίου. Μαχητές της Αλ Νούσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα, εκτελούν εν ψυχρώ στρατιώτη των κυβερνητικών δυνάμεων στο Χαλέπι. 

image