Για μια ακόμη φορά χτύπησε μέσω twitter ο Ντόναλντ Τραμπ κάνοντας όλο το διαδίκτυο να αναρωτιέται… τι θέλει να πει ο πλανητάρχης; 

Ads

Ο Αμερικανός πρόεδρος χρησιμοποίησε το βράδυ της Τρίτης σε ένα tweet μια άκρως αινιγματική λέξη, την «covfefe», η οποία έγινε πολύ γρήγορα viral στα social media. 

«Παρά τον διαρκώς αρνητικό τύπο covfefe» μπορεί κανείς να διαβάσει στον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter. Αλλά όσο και να προσπαθήσει δεν θα καταλάβει τίποτα. 

Και το διαδίκτυο αναρωτιέται τι πάει να πει «covfefe»; Είναι ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα για τον Βλαντίμιρ Πούτιν; Ή μήπως ένα τυπογραφικό λάθος;

Ads

Στο #covfefe δίνεται κάθε είδους εξήγηση και γίνονται απίθανα σχόλια. Μάλιστα για να αποφύγει κάθε σύγχυση το Regent’s Center της αγγλικής γλώσσας στο Λονδίνο διευκρίνισε: 

«Για όλους τους μαθητές μας στην αγγλική γλώσσα, μπορούμε να πούμε πως το covfefe δεν είναι αγγλική λέξη. Προς το παρόν».

Για πολλές το tweet, βρισκόταν ακόμη στο διαδίκτυο, δεν είχε διορθωθεί ούτε είχε εξηγηθεί η έννοιά του.

Στις 08:30 ώρα Γκρίνουιτς (11:30 ώρα Ελλάδας) είχε λάβει 111.000 retweet!

Ο Τραμπ τελικά αποφάσισε αντί να εξηγήσει τι είναι το «covfefe» να κάνει ένα νέο tweet στο οποίο έγραφε: «Ποιος μπορεί να καταλάβει το πραγματικό μήνυμα του ‘covfefe’; Καλή διασκέδαση!»