Τον γύρο του παγκόσμιου ιστού κάνει η είδηση ότι 10 μωρά έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του ριλάξ «Rock ‘N Play» της εταιρείας Fisher Price. Η εταιρεία απάντησε στις καταγγελίες, δηλώνοντας ότι τα προϊόντα της είναι ασφαλή και ότι το συγκεκριμένο ριλάξ δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από τους γονείς σε περίπτωση που τα μωρά τους μπορούν πλέον να αλλάζουν πλευρό, όπως αναγράφεται στις οδηγίες χρήσης.

Ads

Σύμφωνα με όσα γράφονται στον διεθνή Τύπο, δέκα βρέφη άνω των τριών μηνών έχουν χάσει  τη ζωή τους από το 2015 έως σήμερα, πέφτοντας από το συγκεκριμένο ριλάξ.

Έπειτα από τη διερεύνηση των καταγγελιών η Επιτροπή Ασφαλείας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ και η Fisher Price ανακοίνωσαν πως οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει το ριλάξ Rock ‘N Play, πρέπει να σταματήσουν να το χρησιμοποιούν αν τα μωρά τους έχουν φτάσει σε ηλικία να μπορούν να γυρίσουν από ανάσκελα, μπρούμυτα ή στο πλάι, καθώς αν δεν είναι δεμένα διατρέχουν κίνδυνο.

«Οι θάνατοι που έχουν αναφερθεί δείχνουν ότι κάποιοι καταναλωτές συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το προϊόν όταν τα παιδιά είναι πλέον σε ηλικία να μπορούν αν γυρίζουν και χωρίς να χρησιμοποιούν το σύστημα συγκράτησης με ιμάντα τριών σημείων», ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωση της. 

Ads

Η ανακοίνωση της Fisher Price