1. Πολιτική συμφωνία για το χρέος αναζητείται μεταξύ Αθήνας, Βερολίνου και Βρυξελλών μετά και τη νέα καταγραφή των διαφωνιών Σόιμπλε και ΔΝΤ. Παρέμβαση υπέρ της ελάφρυνσης του χρέους και σκληρή κριτική σε Σόιμπλε – Μέρκελ από Πιτέλα, Τσίμερ, Κέλλερ. 

Ads

2. Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται εν μέσω έντονης αντιπαράθεσης το νομοσχέδιο για την επικύρωση της συμφωνίας. Κόντρα με σκληρές εκφράσεις μεταξύ Άδωνι – Πολάκη. Η Χρυσή Αυγή δεν συμμετείχε στην συζήτηση καθώς αποκλείστηκε από την Ολομέλεια. 

3. Ημέρα γενικής απεργίας σήμερα με συγκεντρώσεις και πορείες ενάντια στην ψήφιση των νέων μέτρων από τη Βουλή. Επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των συλλαλητηρίων με φωτοβολίδες, πέτρες και χημικά. 

4. Με καταιγιστικό ρυθμό έρχονται στη δημοσιότητα τα σκάνδαλα του Ντόναλντ Τραμπ με αποτέλεσμα άλλοι να ζητούν και άλλοι να ποντάρουν στην πτώση του. «Επικίνδυνα ανίκανος», γράφει η Washington Post. 

Ads

5. Αισιοδοξία ότι θα έχουμε θετική έκβαση στις 22 Μαίου όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις για το χρέος, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας συνομιλώντας με δημοσιογράφους στη Βουλή. «Θα αναγκαστώ να φορέσω γραβάτα δηλαδή», είπε ο πρωθυπουργός. 

6. Η Τσέλσι Μάνινγκ, η Αμερικανίδα τρανς στρατιώτης, που διέρρευσε απόρρητα έγγραφα στα Wikileaks, αποκαλύπτοντας σημαντικές και άγνωστες πτυχές της παγκόσμιας διπλωματικής σκακιέρας, αφέθηκε ελεύθερη, επτά χρόνια μετά τη σύλληψη της.

7. Μια γυναίκα του στενού περιβάλλοντος του καταζητούμενου από τις δικαστικές αρχές, Αρτέμη Σώρρα συνελήφθη σήμερα το πρωί, στα δικαστήρια Πατρών.

8. Ένας 20χρονος φοιτητής Εφαρμοσμένης Πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, ανέπτυξε έναν αλγόριθμο για την καταπολέμηση της σύγχρονης μάστιγας του διαδικτύου, των ψεύτικων ειδήσεων.

9. Η τραγική ιστορία του πρώτου καταγεγραμμένου ίντερσεξ προσώπου. Ποια ήταν η Χέρκιουλιν Μπάρμπιν με την «παράξενη και διπλή ύπαρξη». 

10. Η καταστροφική βιομηχανία φοινικέλαιου στο στόχαστρο των καλλιτεχνών. Όλα ξεκίνησαν όταν ο καπνός  από τη βιομηχανία φοινικέλαιου της Ινδονησίας έφθασε στο στούντιο ενός Λιθουανού καλλιτέχνη στη Μαλαισία…

11. Η δημόσια συζήτηση για τις αλλαγές στο modeling άρχισε να γίνεται πραγματικότητα. Τουλάχιστον, στη Γαλλία, όπου δυο καινούργιοι νόμοι τέθηκαν σε ισχύ.