1. Τουλάχιστον 58 άμαχοι, ανάμεσά τους πολλά παιδιά έχασαν τη ζωή τους σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής με χρήση «τοξικού αερίου» στην πόλη Χαν Τσεϊχούν της Συρίας. Φρικτά ντοκουμέντα – φωτογραφίες και βίντεο

Ads

2. Θερμό επεισόδιο στο Γιβραλτάρ. Ένταση επικράτησε στα στενά μεταξύ δύο πολεμικών σκαφών της Βρετανίας και της Ισπανίας. Είναι το Γιβραλτάρ τα νέα Φώκλαντ;

3. «Το ΔΝΤ καθυστερεί τη συμμετοχή του στο ελληνικό σχέδιο διάσωσης», σημειώνει, σε ρεπορτάζ της, η βελγική εφημερίδα Le Soir, παραπέμποντας σε εμπιστευτικό υπόμνημα του ESM, με το οποίο καταρρίπτει την «απαισιόδοξη οπτική» του ΔΝΤ. Στο μεταξύ, ευρωπαίος αξιωματούχος προειδοποιεί: Αν συνεχιστεί η καθυστέρηση θα χρειαστεί επανεξέταση προβλέψεων. 

4. Η αστυνομία έψαχνε τον ληστή και αυτός ήταν στη ντουλάπα! Ο λόγος για την κινηματογραφική ληστεία στο Παλαιό Φάληρο. Ο τέταρτος ληστής έμεινε για 14 ώρες μέσα στη ντουλάπα και έτσι κατάφερε να διαφύγει. Μάλιστα τον έπιασε και η κάμερα. 

Ads

5. Αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης. Πρόκειται για Ρώσο που είχε γεννηθεί στο Κιργιστάν. Στο μεταξύ, ένας από τους δύο φερόμενους ως δράστες προσήλθε στις αστυνομικές αρχές, δηλώνοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με το συμβάν, όπως και αποδείχτηκε. 

6. Με μια επιστολή προς τους ευρωβουλευτές απάντησε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στις επικρίσεις που δέχεται και στο αίτημα για παραίτησή του από την προεδρία του Eurogroup για τον ισχυρισμό του πως οι Νότιοι σπατάλησαν τα λεφτά τους σε «ποτά και γυναίκες». 

7. Ο μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, Αμβρόσιος, με ανάρτηση στο ιστολόγιο του, ξεπερνώντας για άλλη μία φορά, κάθε όριο, εξαπέλυσε χυδαία επίθεση σε ζώντες και νεκρούς, ξεκινώντας από τον αείμνηστο Νίκο Μπελογιάννη και καταλήγοντας στον Αλέξη Τσίπρα.

8. Το υπουργείο Παιδείας πιστοποίησε ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης εργαστήριο Αστρολογίας, ωστόσο ο Ερμής ήταν… ανάδρομος κι έτσι η άδεια ανακλήθηκε μέσα σε λίγες ώρες!

9. Να συμπεριληφθεί στο «πακέτο» της συμφωνίας μεταξύ Βρετανίας – ΕΕ για το Brexit, η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενών, προτείνει με άρθρο του στον Guardian, o Τζέφρι Ρόμπερτσον.

10. Το αυθεντικό Brexit συνέβη σε δύο φάσεις, η πρώτη πριν από 450.000 χρόνια και η δεύτερη πριν από περίπου 160.000 χρόνια…

11. Με την αμερικανική πολυεθνική της Coca – Cola άνοιξε «μέτωπο» ένα δικαστήριο στο Λάγος της Νιγηρίας, το οποίο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα προϊόντα της εταιρείας, όπως η Sprite και η Fanta, μπορεί να είναι «δηλητηριώδη».

12. Δεν είναι μύθος, δεν είναι απάτη, δεν είναι συνωμοσία. Αυτό λένε οι επιστήμονες για την κλιματική αλλαγή. Καθώς οι διαφωνίες για το μονοπάτι που η ανθρωπότητα πρέπει να πάρει φουντώνουν, ας θυμηθούμε τα γεγονότα, που κάνουν την κλιματική αλλαγή, πραγματική απειλή, με οδηγό το National Geographic

13. Μια εντελώς άγνωστη – μέχρι στιγμής περιοχή – κοντά στην πνιγμένη από το νέφος πρωτεύουσα της Κίνας, συγκεντρώνει πλέον τα βλέμματα, αλλά και υπερβολικά πολλούς αγοραστές ακινήτων. Το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι φτιάχνει τη μεγαλύτερη πόλη στον κόσμο, τριπλάσια από τη Νέα Υόρκη. 

14. Η Fee Chrystall, από τη Σκωτία, ως έφηβη έπασχε από νευρική ανορεξία. Όμως το ξεπέρασε και θέλοντας να παρακινήσει και άλλους να το κάνουν πόσταρε στα social media δυο φωτογραφίες της: Μια πριν και μια μετά. Από κάτω έγραφε πως τίποτα δεν είναι χαμένος κόπος. 

15. Η Σοφία είναι μικρή, πολύ μικρή για την ακρίβεια. Ωστόσο, αυτό δεν την εμπόδισε από το να δώσει ένα γερό μάθημα κατά του ρατσισμού. Και πιο συγκεκριμένα να αφήσει αποσβολωμένη την ταμία ενός καταστήματος που την επέκρινε επειδή επέλεξε μια μαύρη κούκλα!

16. Ελευθερία ή θάνατος, μαθαίνουμε από μικροί στα ελληνικά σχολεία. Στις άλλες χώρες όμως τι λένε; Στις αρχαίες αυτοκρατορίες ή στις περασμένες δεκαετίες; Η The Translation Company συνέλεξε σε ένα πίνακα 27 εθνικά μότο.  

* Σκίτσο του Carlos Latuff