1. Τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία. Τουλάχιστον 10 άνθρωποι είναι νεκροί και πάνω από 30 τραυματίστηκαν. Διαβάστε όλες τις εξελίξεις και τις μαρτυρίες, δείτε φωτογραφίες και βίντεο. 

Ads

2. Ανοιχτή διαφωνία Λαγκάρντ – Σόιμπλε για το ελληνικό χρέος. «Δεν ευθυγραμμίζομαι με τον υπουργό κ. Σόιμπλε» υποστήριξε σήμερα η επικεφαλής του ΔΝΤ, τονίζοντας ότι το χρέος πρέπει να μειωθεί. Διαβάστε επίσης – Γερμανικός Τύπος: Η Ελλάδα χρειάζεται διαγραφή χρέους, όπως η Γερμανία το 1953

3. Είτε ως πρόσχημα καθυστέρησης, είτε ως μια ακόμη επιταγή της σκληρής νεοφιλελεύθερης ατζέντας, οι δανειστές απαιτούν πλέον την παράλληλη, και εφ΄άπαξ, εφαρμογή μέτρων 3,6 δις για να κλείσει άμεσα – όπως ζητά και η εγχώρια αντιπολίτευση – η τεχνική συμφωνία της αξιολόγησης. Όλα όσα πραγματικά ζητούν οι δανειστές.

4. Σε ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης παραπέμπουν τα ανατριχιαστικά επιστημονικά συμπεράσματα πάνω στην ψυχολογία των σημερινών προσφυγόπουλων, σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Independent. 

Ads

5. Πρωταγωνιστής και στα επεισόδια του Πειραιά ο χρυσαυγίτης Χρήστος Ζέρβας που συνελήφθη για τον άγριο ξυλοδαρμό φοιτητή στους Αμπελόκηπους. Νέες φωτογραφίες και βίντεο επιβεβαιώνουν τη δράση του. 

6. Από την ενέργεια μέχρι το προσδόκιμο ζωής, η στατιστική απεικονίζει τους αριθμούς που, εκτός εξαιρετικού απροόπτου, θα καθορίσουν τη ζωή μας τα επόμενα 100 χρόνια. Είναι αυτοί οι πέντε…

7. Η Αμερικανίδα MacKenzie Peck επιχειρεί να αλλάξει το mainstream πορνό. Η ιδέα προέκυψε σε ένα πάρτι. Διαβάστε τι έκανε για να την υλοποιήσει. 

8. Ληστεία θρίλερ σήμερα σε διαμέρισμα στο παλαιό φάληρο. Σεσημασμένοι για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες και κλοπές ήταν οι ληστές. Νεκρός ο ένας δράστης. 

9. Τρόικα της λιτότητας με αποδοχές και συντάξεις κροίσων: Πόσα παίρνουν Γιούνκερ, Λαγκάρντ και Ντράγκι;

10. Σε καθεστώς «ειδικής διαχείρισης εν λειτουργία» τίθεται ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (ΔΟΛ), με απόφαση του πρωτοδικείου. Τέλος ο Ψυχάρης. 

11. Το  ΕΣΡ επέβαλε κυρώσεις στους τηλεοπτικούς σταθμούς για τον τρόπο παρουσίασης του «Όχι» και του «Ναι» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015. Αναλυτικά τα πρόστιμα. 

12. Αυτή η καλλονή με το μαύρο βελούδινο βλέμμα και τα πλούσια σαρκώδη χείλη, είναι η Halima Aden! Μπορεί το όνομά της να μην σας λέει τίποτα αλλά σύντομα θα γραφτεί με διαμαντένια γράμματα στον χώρο της Μόδας. 

13. Ο Μάρλον Μπράντο υπήρξε αναμφίβολα ένας ηθοποιός με μοναδικό ταλέντο, αλλά παράλληλα και μια ασυμβίβαστη προσωπικότητα. Πέντε ταινίες κι ένα ντοκιμαντέρ για εκείνον. 

14. Τον μύθο για τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες καταρρίπτει έρευνα της γαλλικής εφημερίδας Le Parisien.

* Σκίτσο του Κώστα Γρηγοριάδη από την Εφημερίδα των Συντακτών