1. Κινδυνεύει μέρος του λόφου του Φιλοπάππου απέναντι ακριβώς από την Ακρόπολη να καταλήξει σε χέρια του ΤΑΙΠΕΔ; Υπάρχει περίπτωση εκεί που βρίσκεται το καφέ – εστιατόριο Διόνυσος , αύριο να απλώνεται τεράστια τουριστική μονάδα; Διαβάστε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του tvxs.gr

Ads

2. Η χώρα πέτυχε έναν «έντιμο συμβιβασμό», αφήνουμε πίσω τη λιτότητα, κάνοντας ένα καθοριστικό βήμα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής. Κριτική Μητσοτάκη σε κυβέρνηση. «Ευτυχώς δεν έχει πάθει αφωνία» απαντάει το Μαξίμου. 

3. Ο Αλέξης Τσίπρας αναλαμβάνει προσωπικά το βάρος της πολιτικής διαχείρισης της συμφωνίας, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δηλώνει μάχιμος και δεσμεύεται για τη δίκαιη κατανομή του τελικού μίγματος των μέτρων, και η υπόσχεση της στροφής στη «μετά τη λιτότητα» εποχή δοκιμάζεται στην πράξη από την επόμενη εβδομάδα. Διαβάστε την ανάλυση του tvxs.gr

4. Διαψεύδει η γερμανική κυβέρνηση τις πληροφορίες της εφημερίδας Handelsblatt που έκανε λόγο για συμφωνία της Άνγκελα Μέρκελ με την Κριστίν Λαγκάρντ ώστε να αποφασιστούν άμεσα τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους ακόμη κι αν εφαρμοστούν μετά το 2018.

Ads

5. Όλες τις προτάσεις της ΑΕΠΙ απέρριψε το σωματείο πνευματικών δημιουργών «Το Μέτρον» στην προχθεσινή γενική συνέλευση που έγινε για να καθοριστεί η στάση των δημιουργών, μετά το σάλο που έφερε το πόρισμα – φωτιά για τον οργανισμό. Τι ζητούν από την υπ. Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου. 

6. Για τις 6 Μαρτίου διακόπηκε η δίκη για το σκάνδαλο της Siemens. Τι έγινε σήμερα στο δικαστήριο. 

7. Σύμφωνα με έρευνα του Transnational Institute (TNI), με έδρα το Άμστερνταμ, οι τέσσερις μεγάλες εταιρείες ορκωτών ελεγκτών είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι από τη διάσωση των ευρωπαϊκών τραπεζών. Χαμένες είναι οι ίδιες οι χώρες. Δείτε ποια ήταν η ζημία για την Ελλάδα. 

8. Η υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας (BND), σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, κατασκόπευε δημοσιογράφους μέσων ενημέρωσης ξένων χωρών, όπως του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου BBC, της αμερικανικής εφημερίδας New York Times και του πρακτορείου Reuters.

9. Ο φυσικός και αστρονόμος και επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Διονύσης Σιμόπουλος, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook μιλάει για την πρόσφατη ανακοίνωση της NASA, το ενδεχόμενο της ύπαρξης εξωγήινης ζωής, το διάστημα και άλλα…

10. Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης εξηγεί στην προσωπική του σελίδα γιατί διάλεξε να πει το τραγούδι του Τσιτσάνη «η Αρχόντισσα» στη μεγάλη γιορτή της τελετής παράδοσης του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

* Σκίτσο του Αρκά από ARKAS -The Original Page