1. Αν το ΔΝΤ φύγει, τέλος το ελληνικό πρόγραμμα. Αυτό είναι το νέο μήνυμα που στέλνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υποστηρίζοντας ότι το γερμανικό κοινοβούλιο δεν θα εγκρίνει ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα. Στο μεταξύ σε μια δήλωση – γρίφο για το ελληνικό χρέος προχώρησε σήμερα, ο Μάριο Ντράγκι. 

Ads

2. Απίστευτη τραγωδία στην Ιταλία. Χιονοστιβάδα που προκλήθηκε από τους συνεχείς σεισμούς καταπλάκωσε ξενοδοχείο. Εργαζόμενοι και ένοικοι θάφτηκαν κάτω από τα χιόνια. Εξαιρετικά δύσκολη η εργασία των συνεργείων διάσωσης. Δυστυχώς εκτιμάται ότι όλοι είναι νεκροί. Συγκλονιστικές μαρτυρίες, φωτογραφίες και βίντεο

3. Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί άλλα 21 χρόνια για να κατορθώσει να ρίξει την ανεργία σε προ κρίσης επίπεδα έκανε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔNT, Πολ Τόμσεν. Τι απαντά η κυβέρνηση. 

4. Σοκ έχει προκαλέσει ο θάνατος ενός βρέφους, μόλις 6 μηνών, το οποίο τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια περιστατικού ενδοοικογενειακής βίας στην περιοχή της Σητείας. Το παιδί πέθανε από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. 

Ads

5. Μεταξύ ενός μετωπικού πολιτικού πολέμου κι ενός θερμού επιχειρηματικού και τραπεζικού παρασκηνίου θα κριθεί η υπόθεση του ΔΟΛ – μια υπόθεση που, μετά και τη χθεσινή σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή, αποκτά και διαστάσεις ανοιχτής πολιτικής αναμέτρησης του παλιού και του νέου πολιτικού συστήματος.

6. Μαθήματα ομοφοβίας παρέδωσε σήμερα ο – γιατρός, υπενθυμίζεται, κατά το επάγγελμα – Γεράσιμος Γιακουμάτος, δηλώνοντας ότι η ομοφυλοφιλία είναι «κολλητική ασθένεια». Έντονες οι αντιδράσεις με αποτέλεσμα να γίνει… μύλος η ΝΔ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τελικά του ζήτησε να ανακαλέσει. Η συγγνώμη του Γεράσιμου Γιακουμάτου. 

7. Συναγερμός σήμανε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά από τον εντοπισμό ύποπτου φακέλου λίγο πριν πάει στα γραφεία της Κουμουνδούρου ο Αλέξης Τσίπρας. Τελικά η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος έγινε – για λόγους ασφαλείας – στο Μέγαρο Μαξίμου. 

8. Άκυρους κηρύσσει τους τίτλους σπουδών 18 ιδιωτικών ΤΕΕ το υπουργείο Παιδείας, αποκλείοντας ουσιαστικά τους κατόχους τους από διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για διορισμό στο δημόσιο. Δείτε ποιες είναι οι σχολές. 

9. Η Γερμανία γίνεται η 14η χώρα στην Ευρώπη που νομιμοποιεί τη χρήση της ιατρικής κάνναβης. Το γερμανικό κοινοβούλιο ψήφισε σήμερα τον επίμαχο νόμο. 

10. Θετική ανταπόκριση έχει η πρωτοβουλία του TVXS και του News 247 για έναν «μικρό ήρωα», τον ψαρά Θανάση Μαρμαρινό από τη Λέσβο, του οποίου η βάρκα – μέσο με το οποίο έσωσε χιλιάδες πρόσφυγες – καταστράφηκε από το χιονιά. Ο ίδιος δήλωσε ότι θα μοιραστεί το ποσό που θα συγκεντρωθεί με άλλο συνάδελφό του που επίσης καταστράφηκε η βάρκα του. 

* Σκίτσο του Στάθη από το enikos.gr