1. Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε στις 6:20 το πρωί εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ που φρουρεί τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 50, στα Εξάρχεια. Δείτε ποιες οργανώσεις υποψιάζεται η αντιτρομοκρατική. 

Ads

2. Το έγγραφο με τις 24 διαφωνίες για το κυπριακό στα βασικά κεφάλαια της διακυβέρνησης και του περιουσιακού αποκαλύπτει η κυπριακή εφημερίδα «Σημερινή». Πρόκειται για μια διαρροή που προκάλεσε την οργή του Κύπριου Προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη. 

3. Συνελήφθη ο διευθυντής της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Παναγιώτης Τζένος, ύστερα από μήνυση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου. Μάθετε αναλυτικά για την υπόθεση

4. Τον νυν αντικαγκελάριο της Γερμανίας και υπουργό Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δείχνει η Deutsche Welle ως τον οριστικό αντίπαλο της Άνγκελα Μέρκελ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Ads

5. Στοιχεία του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αντώνη Σαμαρά βρέθηκαν στις σημειώσεις της Πόλας Ρούπα. Δείτε τι περιλαμβάνουν αναλυτικά. 

6. Τη μη έκδοση των δύο εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, η υπόθεση των οποίων συζητήθηκε σήμερα στο ανώτατο δικαστήριο, εισηγήθηκε η εισαγγελέας του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θεοδώρου.

7. Ερωτήματα για την πολιτική του τότε υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη σε σχέση και με την υπόθεση Novartis άνοιξε ο Παύλος Πολάκης, με συνέντευξή του στο «Κόκκινο». Ο νυν αναπληρωτής υπουργός Υγείας  έκανε λόγο για «τεράστιο στημένο παιχνίδι» με τις τιμές των φαρμάκων.

8. Τοποθετούν μηχανήματα αφαίμαξης σε έγκυα άλογα. Τους αποστερούν το αίμα τους. Κάποια εξασθενούν τόσο που λιποθυμούν και ξεψυχούν. Γιατί τόση βαρβαρότητα; Γιατί οι βιομηχανίες αυξάνουν τα κέρδη τους με το αίμα των αλόγων.  

9. Ξεκίνησαν οι διαδικασίες από τις τράπεζες για την πτώχευση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ), όπως ενημέρωσε τους εργαζόμενους του Οργανισμού ο διευθυντής του «Βήματος» Αντώνης Καρακούσης.

10. Ένας χρόνος χωρίς τον Ντέβιντ Μπάουι. Ένα αφιέρωμα στον «άνθρωπο που έπεσε στη Γη» διά χειρός Γιώργου Ρούσσου. Και το καινούργιο, υπέροχο, μυστηριώδες βιντεοκλίπ για το «No Plan» του μεγάλου καλλιτέχνη που το 2016 έφυγε από κοντά μας. 

* Σκίτσο του Soloup για το Ποντίκι