1. Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η χορήγηση της έκτακτης ενίσχυσης στους συνταξιούχους, ύστερα από αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τι ψήφισαν τα κόμματα. «Παρών» αλλά με πολλούς απόντες η ΝΔ που διά στόματος Χατζηδάκη είχε δηλώσει ότι θα πει «ναι» στη «13η σύνταξη» μόλις πει «ναι» ο Σόιμπλε. Διαφοροποίηση Μίχαλου. 

Ads

2. Πραξικόπημα Σόιμπλε για το χρέος. Προσπαθεί να βάλει την τελική τορπίλη στη διαπραγμάτευση με αφορμή το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους. Η Κομισιόν αδειάζει τον Ντάισελμπλουμ λέγοντας ότι το Eurogroup δεν είχε ενημερωθεί. Στηρίζουν Ελλάδα και περνούν στην αντεπίθεση κατά Σόιμπλε, Ολάντ, Μοσκοβισί και Σουλτς. Ο ESM παραπέμπει τελικά το θέμα στο Euro Working Group. Διαβάστε σχετικά το σχόλιο του Στέλιου Κούλογλου: Το Βερολίνο θέλει να ρίξει τον Τσίπρα για να βάλει τον Μητσοτάκη. 

3. Βαριές κουβέντες αντάλλαξαν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή. Ο Άδωνις χαρακτήρισε τον Παύλο Πολάκη «απατεώνα, γαϊδούρι και κότα λειράτη», με τον υπουργό να του απαντά ότι είναι «πιστό σκυλί του Σόιμπλε».

4. Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ χαιρέτισε τη νίκη των κυβερνητικών δυνάμεων στο Χαλέπι λέγοντας πως «οι Σύροι γράφουν ιστορία» διώχνοντας τους αντικαθεστωτικούς από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. 

Ads

5. Ραγδαία επιδείνωση του καιρού αναμένεται από τις βραδινές ώρες, με χιόνια σε ορεινές – ημιορεινές αλλά ακόμη και σε πεδινές περιοχές της χώρας. Στα πεδινά αναμένονται και βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι 6 μποφόρ στα ανατολικά ενώ παγετός θα ση μειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωί κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού. 

6. Να αθωωθούν όλοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας κ. Κρίνα, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

7. Συνελήφθη σήμερα μέσα στο δημαρχείο Βόλου, ο εν αργία δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος. Η σύλληψη του έγινε μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του η δημοσιογράφος Κατερίνα Τασσοπούλου, για υβριστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον της.

8. Τον αποτροπιασμό της κοινωνίας της Λάρισας έχει προκαλέσει η είδηση ότι ένα κοριτσάκι έγραψε στη σχολική της έκθεση ότι είχε πέσει θύμα βιασμού από τον νονό του.

9. Ίχνη εκρηκτικών βρέθηκαν σε πτώματα επιβαινόντων στο αεροπλάνο της EgyptAir, που συνετρίβη νότια της Κρήτης τον περασμένο Μάιο. 

10. «Αντάρτικο» από τους επιστήμονες κατά του Τραμπ για το κλίμα. Έχουν αρχίσει να αντιγράφουν μανιωδώς τα δεδομένα για την κλιματική αλλαγή σε ανεξάρτητους σέρβερ υπό τον φόβο ότι αυτά θα «εξαφανιστούν» όταν αναλάβει η νέα κυβέρνηση.  

11. Η νέα κινηματογραφική εβδομάδα μας υποδέχεται με έξι νέες ταινίες να πραγματοποιούν την εμφάνισή τους στις Αίθουσες. Ποιες ξεχωρίζουν; Πάμε Σινεμά με το Γιώργο Ρούσσο.