1. «Πακέτο» μέτρων 4,2 δισ. ευρώ ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μετά το 2018 για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό, εάν δεν υπάρξει συμφωνία για χαμηλότερα πλεονάσματα ή κάλυψη της απόστασης μέσα από το χρέος. Τι απαντά η Αθήνα. 

Ads

2. «Ναι» του Σόιμπλε σε βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους. Τι δήλωσε ο εκπρόσωπός του. 

3. Στέλεχος της ΔΑΚΕ συνελήφθη σήμερα κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ καθώς επιχείρησε να ψηφίσει για λογαριασμό του γραμματέα οργανωτικού της ΝΔ. Στο Συνέδριο επικράτησε ένταση την οποία ακολούθησε πολιτικός «πόλεμος» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. 

4. Νευρικότητα επικρατεί στις χρηματαγορές και όχι μόνο, λίγες μόλις ημέρες πριν το πολυαναμενόμενο ιταλικό δημοψήφισμα. Ποια είναι τα σενάρια της επόμενης μέρας; 

Ads

5. Σταθερή στη θέση ότι μόνον εάν υπάρξει λύση στο θέμα των εγγυήσεων και της ασφάλειας μπορεί να πραγματοποιηθεί πολυμερής διάσκεψη για το Κυπριακό παραμένει η ελληνική κυβέρνηση. Ποιους όρους βάζει για την πολυμερή. Τι είπε ο Αναστασιάδης στο διάγγελμα. 

6. Δεκαπέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση στη βουλή προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου, σχετικά με τις αυθαιρεσίες από τη διεύθυνση της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) που ανέδειξε το tvxs.gr. 

7. Πέρσι, ο επιχειρηματίας Μάρτιν Σκρέλι αγόρασε τα δικαιώματα του φαρμάκου «Daraprim» και αύξησε την τιμή του κατά 5500%. Με αυτή του την κίνηση κέρδισε τον τίτλο του πιο «μισητού ανθρώπου στον κόσμο». Φέτος μια ομάδα μαθητών κατάφερε να τον νικήσει…

8. Σε μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και των λοιπών εναλλακτικών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας προχωρά η ΔΕΗ από την 1η Ιανουαρίου. Δείτε τις αλλαγές στις τιμές. 

9. Ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος ξαναχτυπά αυτή φορά επικρίνοντας την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κούβα αλλά και τον Φιντέλ Κάστρο!

10. Κερδίστε προσκλήσεις για το Φεστιβάλ CineDoc και το «Presenting Princess Shaw» του Ido Haar. Είναι μια επίκαιρη ιστορία βγαλμένη μέσα από την καρδιά της ψηφιακής εποχής.