1. Φονική έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί στα Everest στην πλατεία Βικτωρίας. Νεκρή από το υπόγειο του καταστήματος ανασύρθηκε η 42χρονη λογίστρια. Ακόμη πέντε άτομα τραυματίστηκαν. 

Ads

2. Κοριούς στα τηλέφωνα των κομμάτων καταγγέλλει το ΚΚΕ. Για την υπόθεση διατάχθηκε κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα. Πώς αντέδρασαν τα κόμματα. Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Η ανακοίνωση του ΟΤΕ. 

3. Στρατηγική κλιμάκωσης της έντασης ακολουθεί ο Ερντογάν καθώς σήμερα σειρά είχε ο υπ. Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ αμφισβήτησε την ελληνικότητα των Ιμίων προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Αθήνας.

4. Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας το 2017 ανακοίνωσε ο Φρανσουά Ολάντ, σε διάγγελμά του προς τον γαλλικό λαό. 

Ads

5. Τρία στρατόπεδα, τρεις διαφορετικές γραμμές και η -μόνιμη- αγωνία ενός «συμβιβασμού κορυφής» σε βάρος της Ελλάδας συνθέτουν το, απρόβλεπτης ακόμη έκβασης, πόκερ των δανειστών για το χρέος και την αξιολόγηση τέσσερα 24ωρα πριν από το κρίσιμο ραντεβού της 5ης Δεκεμβρίου στο Eurogroup.

6. Σε συμφωνία για την αλλαγή του συντάγματος προχώρησε το κόμμα του Ερντογάν με τους Γκρίζους Λύκους. Ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα.  

7. Ο Τραμπ συγκροτεί την πιο πλούσια κυβέρνηση στην πολιτική ιστορία των ΗΠΑ. Σε αυτή περιλαμβάνονται αρκετοί πολυεκατομμυριούχοι, ένας πάμπλουτος κληρονόμος, αλλά και δύο δισεκατομμυριούχοι. 

8. Δείτε στο Google Earth πόσο άλλαξε η Γη εδώ και 30 χρόνια. Ένα απίστευτο timelapse ταξίδι στο χρόνο. 

9. Πέταξε την «πράσινη κάρτα» του, ο νομπελίστας της Λογοτεχνίας Νιγηριανός συγγραφέας, Ουόλε Σογίνκα και εγκαταστάθηκε στη Νιγηρία. Όλα αυτά λόγω της εκλογής του Τραμπ. 

10. Πάμε σινεμά… με το Γιώργο Ρούσσο. Διαλέγει για εσάς τις τέσσερις καλύτερες ταινίες της εβδομάδας. 

* Σκίτσο του Πάνου Ζάχαρη από το Ποντίκι