1. Εγκρίθηκε από το Eurogroup η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που απέστειλε η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες. Διαβάστε αναλυτικά τι περιλαμβάνει. «Σημείο καμπής η συμφωνία αλλά υπάρχουν και θέσεις με τις οποίες δεν συμφωνούμε» λένε από την κυβέρνηση. «Ήταν εθνικό καθήκον μια έντιμη συμφωνία» υποστηρίζει το υπ. Οικονομικών. Οι πρώτες αντιδράσεις από τους εταίρους.

Ads

 
2. «Εμείς βγαίναμε από το Μνημόνιο, εκείνοι μπαίνουν με φόρα» υποστηρίζει ο Αντώνης Σαμαράς για τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους. «Η κυβέρνηση μας γυρίζει πολλά βήματα πίσω» σημειώνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Ας τελειώνουν τα ψέματα!» απαντά το Μαξίμου.
 
3. Πολλά διεθνή μέσα έκαναν λόγο για νίκη της Γερμανίας και ήττα της Ελλάδας μετά τη συμφωνία στο Eurogroup της Παρασκευής. Την άποψη αυτή αντικρούει ο έγκριτος οικονομολόγος και σύμβουλος του Γιάνη Βαρουφάκη, καθηγητής Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, σε άρθρο του υπό τον τίτλο «Διαβάζοντας σωστά την ελληνική συμφωνία», που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα Social Europe. 
 
4. Αρένα το ΔΣ της Super League με μπινελίκια, νερά και ξύλο. Φραστικές επιθέσεις εκατέρωθεν για Βαγγέλη Μαρινάκη και Γιάννη Αλαφούζο. Η συνεδρίαση διακόπηκε με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού να αποχωρεί εκνευρισμένος ενώ άνθρωποι του Παναθηναϊκού καταγγέλλουν πως άνδρας της ασφάλειας του Μαρινάκη επιτέθηκε στον Βασίλη Κωνσταντίνου.
 
5. Το τρικ του πρώην καγκελάριου Κολ, το 1990, ώστε η Γερμανία να μην πρέπει να καταβάλει πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα, αποκαλύπτει το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel».
 
6. Με το Μίκη Θεοδωράκη συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός είπε στον Μίκη Θεοδωράκη ότι είναι πολεμιστής και κατά συνέπεια γνωρίζει ότι στις μάχες χρειάζεται στρατηγική και μυαλό. Ολόκληρος ο διάλογος των δυο. Στο μεταξύ την αντίθεσή του στις δημόσιες παρεμβάσεις των Μανώλη Γλέζου και Μίκη Θεοδωράκη εκφράζει με δημόσια δήλωσή του ο Βασίλης Βασιλικός στην οποία κάνει λόγο για «χρυσάφι της σιωπής».
 
7. Έκθεση-κόλαφος από το Συμβούλιο Ευρώπης. Σε έξαρση φυλετική βία, ρατσισμός και ομοφοβία στην Ελλάδα.

8. Φρικιαστική επίθεση εναντίον μετανάστη πραγματοποιήθηκε στο νησί της Ρόδου στις 9 Φεβρουαρίου. Τι καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.
 
9. Ένα ακόμα σοβαρό κρούσμα άσκησης βίας από ανήλικους σε βάρους ανήλικου σημειώθηκε στα Τρίκαλα. Θύμα ένας 15χρονος Αλβανός, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε άγρια από 7 άτομα. Το αγόρι υπέστη σοκ μετά το περιστατικό. Δείτε επίσης: Φιλμάκι κατά του bullying μικραίνει με κάθε μοίρασμα. 
 
10. «Clean Monday»: Ένα indie τραγούδι για την ελληνική κρίση και το Γιάνη Βαρουφάκη. Ένας Καναδός μουσικός, ο Γουίλ Μπάτλερ των Arcade Fire γράφει μουσική και μιλά για την Ελλάδα.

* Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη για τηνΚαθημερινή

Ads