1. Στους ρυθμούς της επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα κινείται σήμερα η χώρα. Σε πολιτικό επίπεδο ο Ομπάμα συνάντησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό και στήριξε το ελληνικό αίτημα για την αναδιάρθρωση του χρέους. 

Ads

2. Την ίδια ώρα, η Αθήνα είναι «αστακός» λόγω των μέτρων ασφαλείας. Δεν λείπουν πάντως τα επεισόδια σε Προπύλαια και Πολυτεχνείο. Ένταση, μολότοφ, χημικά και προσαγωγές συνθέτουν το σκηνικό. Δείτε εδώ αναλυτικά όλες τις εξελίξεις. 

3. Μετ’ εμποδίων θα πραγματοποιούνται κι αύριο Τετάρτη οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα. Ενημερωθείτε για τις μετακινήσεις σας. 

4. Σύμφωνα με αποκαλυπτικό έγγραφο που διέρρευσε στην εφημερίδα Times και στο BBC, η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει κάποιο συνολικό σχέδιο για έξοδο της χώρας από την ΕΕ.

Ads

5. Ο τελικός αριθμός των τηλεοπτικών αδειών μπορεί να είναι λίγο μεγαλύτερος, δήλωσε σήμερα ο Νίκος Παππάς, σημειώνοντας ότι αυτός θα προκύψει κατόπιν διαβούλευσης της κυβέρνησης με τις πολιτικές δυνάμεις και θα απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ. 

6. Δευτεροβάθμιο δικαστήριο ακύρωσε τη θανατική ποινή που είχε επιβληθεί στον πρώην πρόεδρο της Αιγύπτου τον ισλαμιστή Μοχάμεντ Μόρσι και διέταξε τη διεξαγωγή νέας δίκης ενώπιον ποινικού δικαστηρίου, σύμφωνα με δικαστικές πηγές.

7. Σχεδόν το ένα τρίτο των παιδιών στις αναπτυσσόμενες χώρες αντί να πηγαίνουν στο σχολείο, πηγαίνουν στη δουλειά. Την ίδια στιγμή ένα ίδιο ποσοστό παιδιών σε αυτές τις χώρες δεν είναι ασφαλές να πηγαίνουν για μάθημα.

8. Ιδιαίτερη αναφορά κάνουν τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης στις δηλώσεις και την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στην Ελλάδα. 

9. Το 29ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, πραγματοποιείται από την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, μέχρι και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου. Ένας χρήσιμος οδηγός επιβίωσης από τον Γιώργο Ρούσσο. 

10. Και για τα γενέθλια μας: Μια έρευνα αφιερωμένη σε εσάς. Ποιοι είστε οι αναγνώστες του tvxs.gr; 

* Σκίτσο του Κώστα Κουφογιώργου