Θετικά σχόλια για τη συμφωνία του Eurogroup, αλλά και την εξέλιξη της ελληνικής κρίσης διατυπώνουν ηγέτες και αξιωματούχοι που συμμετέχουν στη Σύνοδο της G7 στην Ιαπωνία.

Ads

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σημείωσε «ότι η ελληνική κρίση χρέους έχει αμβλυνθεί», προσθέτοντας πάντως ότι «υπάρχει πολλή ακόμη δουλειά να γίνει στον οικονομικό τομέα».

Επιπλέον τόσο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ όσο και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, εξέφρασαν ικανοποίηση για τη συμφωνία του Eurogroup κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν λίγο πριν από την έναρξη της Συνόδου της G7 στην Ισε Σίμα της Ιαπωνίας.

«Είμαστε ευτυχείς που το Eurogroup κατάφερε να βρει μια συμφωνία τόσο μεταξύ των 19, όσο και με το ΔΝΤ» δήλωσε ο κ. Γιούνκερ που υπενθύμισε ότι πέρυσι, στη Σύνοδο του Ελμάου η Ελλάδα ήταν «το πιο δραματικό θέμα της ημερήσιας διάταξης».

Ads

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

• Το success story του ΣΥΡΙΖΑ και του Σόιμπλε

Τόνισε ότι σήμερα το θέμα αυτό έχει επιλυθεί και ότι «τα μέτρα για το ελληνικό χρέος, που ανακοίνωσε το Eurogroup, έχουν αρχίσει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη».

Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τουσκ τόνισε ότι η συμφωνία του Eurogroup έστειλε «ισχυρό μήνυμα σταθερότητας» για την Ελλάδα, την ευρωζώνη, αλλά και την παγκόσμια οικονομία.
Και πρόσθεσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ελληνικό λαό και ειδικότερα τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την αποφασιστικότητά τους να βάλουν τέλος σε αυτή την κρίση, μεταρρυθμίζοντας τη χώρα. H ελληνική τραγωδία δεν θα επανέλθει».