Πέντε θεατές τραυματίστηκαν ελαφρά, όταν ένα άλογο κούρσας άλλαξε ξαφνικά πορεία κι έπεσε πάνω τους σε αγώνες ιπποδρομίας στη Ναντ της Γαλλίας. Το άλογο υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία και στη συνέχεια θανατώθηκε. 

Ads

Βίντεο από το συμβάν δείχνει τον Fin March, το άλογο να αλλάζει πορεία και να πέφτει πάνω στον προστατευτικό φράκτη – λίγο πριν μπει στην τελική ευθεία της κούρσας – συντρίβοντάς τον. 

Τραυματίστηκαν πέντε μέλη μιας οικογένειας: τρία κορίτσια, η μητέρα τους και η γιαγιά τους. Μόνο η ηλικιωμένη νοσηλεύτηκε καθώς χτύπησε στο κεφάλι. 

Ο αναβάτης που εκτινάχθηκε κάποια μέτρα μακριά, χτύπησε στο γόνατο και αναρρώνει επίσης στο νοσοκομείο. 

Ads

Το άλογο θανατώθηκε, καθώς υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία. Δεν δόθηκε εξήγηση γιατί συμπεριφέρθηκε έτσι. 

Το συμβάν προκάλεσε αντιδράσεις με τη φιλοζωική PETA να ζητά την απαγόρευση των ιπποδρομιών. 

«Ενώ οι θεατές κατάφεραν να φύγουν αλώβητοι ή περίπου αλώβητοι, το άλογο πλήρωσε με τη ζωή του» τόνισε η Mimi Bekhechi από την PETA. 

«Πόσο ψηλά πρέπει να φτάσει ο αριθμός των νεκρών, πριν αποφασίσουμε να καταργήσουμε αυτές τις επιδείξεις ανθρώπινου εγωισμού, αλαζονείας και απληστίας; Φανταστείτε να έχαναν τη ζωή τους άνθρωποι στις κούρσες – ποια είναι η διαφορά;» συνέχισε και πρόσθεσε:

«Ας ελπίσουμε για το καλό και των ανθρώπων και των αλόγων, ότι αυτό το τελευταίο περιστατικό θα οδηγήσει στην επανεξέταση της χρηματοδότησης αυτής της βιομηχανίας εκμετάλλευσης». 

Ο τραγικός θάνατος του αλόγου έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά το Μεγάλο Εθνικό Φεστιβάλ στο οποίο τέσσερα άλογα έχασαν τη ζωή τους έπειτα από σοβαρούς τραυματισμούς.