Σε θάνατο δια απαγχονισμού καταδικάστηκαν οι 4 δράστες που βίασαν και δολοφόνησαν μια 23χρονη φοιτήτρια στο Νέο Δελχί τον περασμένο Δεκέμβριο. Το δικαστήριο σχολίασε ότι αντιμετώπισε την συγκεκριμένη υπόθεση ως την “σπανιότερη των σπανιότερων”, ενώ οι δράστες ανακοίνωσαν ότι θα ασκήσουν έφεση. Δικαιωμένη εμφανίζεται η οικογένεια της φοιτήτριας.

Ads

 

Η επίθεση έλαβε χωρα σε ένα λεωφορείο στο οποίο επέβαινε η 23χρονη εκπαιδευόμενη φυσιοθεραπεύτρια και ένας φίλος της. Η γυναίκα κακοποιήθηκε σεξουαλικά από 6 άντρες εκ των οποίων ένας ανήλικος,  με μία μεταλλική ράβδο και βιάστηκε κατ΄επανάληψη. Υπέκυψε στα τραυματά της δυο εβδομάδες αργότερα  σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης, με αποτέλεσμα την πρόκληση βίαιων διαμαρτυριών και την θέσπιση αυστηρότερης νομοθεσίας σε σχέση με τους βιασμούς, σε μια χώρα όπου τα ποσοστά κακοποίησης των γυναικών είναι από τα υψηλότερα παγκοσμίως. 

 

Από τους δράστες ο ένας αυτοκτόνησε στην φυλακή τον περασμένο Μάρτιο ενώ ο ανήλικος καταδικάστηκε σε τρία χρόνια κάθειρξη σε φυλακή ανηλίκων – την βαρύτερη ποινή που μπορεί να επιβληθεί σε ανήλικο. Ο δικαστής, Γιόγκες Χάνα, ανακοινώνοντας την ποινή σχολίασε ότι πρόκειται περί “ακραίας υπόθεσης βαρβαρότητας” και ενός “κτηνώδους εγκλήματος”. 

“Τώρα η ψυχή της μπορεί να αναπαυτεί εν ειρήνη”, δήλωσε ο αδελφός της φοιτήτριας, ο οποίος βρισκόταν στην αίθουσα του δικαστηρίου.”Προτού πεθάνει είχε πει ότι θα πρέπει να τους κάψουν ζωντανούς για τον τρόπο που την βασάνισαν…Δεν τους άξιζε τίποτα λιγότερο από τον θάνατο”, πρόσθεσε. Οι συνήγοροι των κατηγορούμενων δήλωσαν ότι θα καταθέσουν έφεση επί της ετυμηγορίας και της ποινής στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Ads