Την ώρα που η Μέση Ανατολή δείχνει έτοιμη να εκραγεί μετά τη δολοφονία του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί και ο Ντόναλντ Τραμπ εξακολουθεί να εκτοξεύει απειλές εναντίον της Τεχεράνης, μια δημοσκόπηση έρχεται να επιβεβαιώσει την πραγματική άγνοια της αμερικάνικης κοινής γνώμης αναφορικά με τα τεκταινόμενα στην περιοχή.

Ads

Συγκεκριμένα, ενώ το 47% των Αμερικανών εμφανίζεται υπέρ της εντολής Τραμπ για εκτέλεση Σουλεϊμανί, μόλις 23% κατάφεραν να βρουν σωστά το Ιράν πάνω στον χάρτη.

Περίπου 8% μπέρδεψαν το Ιράν με το Ιράκ, ενώ όπως δείχνει και ο χάρτης με τις κουκκίδες, δεν ήταν καθόλου λίγοι οι Αμερικανοί που τοποθετούν το Ιράν στην Ευρώπη, ανάμεσά τους σε χώρες όπως η Ρουμανία, η Ουκρανία, αλλά και η Ελλάδα. Δέκα εκ  των ερωτηθέντων τοποθέτησαν το Ιράν στο Ηνωμένο Βασίλειο, 29 στη Ρωσία ενώ νικητές μπορούν να ανακηρυχθούν 32 Αμερικανοί που το τοποθέτησαν στις ΗΠΑ. Ακόμα 40 είναι πεπεισμένοι ότι πρόκειται για χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Αξίζει να σημειωθεί δημοσκόπηση  διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο, πάνω στο ξέσπασμα της κρίσης μετά την δολοφονία του Ιρανού αξιωματούχου.

Ads

image