Ένα τεράστιο σκάνδαλο με παγκόσμιες διαστάσεις αποκαλύπτεται στη Βραζιλία. Παραγωγοί κρέατος φέρονται να εφοδιάζαν επί χρόνια την εγχώρια αγορά, αλλά και την αγορά σε Ευρώπη και Ασία, με σάπια κρέατα, κυρίως μοσχάρι και πουλερικά. 

Ads

Αυτό, σύμφωνα με το Euronews, γινόταν υπό τη συγκάλυψη των υγειονομικών αρχών οι οποίες κατηγορούνται για χρηματισμό και διαφθορά. 

Το «τεραστίων διαστάσεων» διατροφικό σκάνδαλο αποκαλύφθηκε ύστερα από εφόδους σε ύποπτες μονάδες παραγωγής κρέατος κατά τις οποίες συνελήφθησαν 30 και πλέον άτομα.

Η Κίνα και η Νότια Κορέα ήδη ανέστειλαν τις εισαγωγές κρέατος από τη Βραζιλία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι επί του παρόντος δεν έχει βάλει την Βραζιλία στην μαύρη λίστα των εισαγωγών.

Ads

«Η Κομισιόν βρίσκεται στην διαδικασία διασφάλισης ότι όλες οι εμπλεκόμενες εγκαταστάσεις στην υπόθεση διαφθοράς έχουν αποκλειστεί από την εξαγωγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο Ενρίκιο Μπρίβιο, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ασφάλεια τροφίμων.

Σε μια πρώτη… αντίδραση, ο πρόεδρος της Βραζιλίας Μισέλ Τέμερ, έκανε ένα μεγάλο τραπέζι on camera, καλώντας πρέσβεις να δειπνήσουν, για να πείσει την παγκόσμια κοινότητα ότι το σκάνδαλο διαφθοράς της βραζιλιάνικης βιομηχανίας κρέατος «δεν απειλεί την υγεία».

Ο ίδιος και οι εκπρόσωποι των ξένων αντιπροσωπειών εμφανίζονται να τρώνε βραζιλιάνικο κρέας. 

Δείτε το βίντεο: 

image