Νέος πονοκέφαλος για τον Ντόναλντ Τραμπ. Ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος προσπαθεί να αφήσει πίσω του τις αποτυχημένες προσπάθειες να ανατρέψει το Obamacare, έρχεται η παραίτηση του υπουργού Υγείας, Τομ Πράις.

Ads

Ο Πράις υπέβαλε την παραίτησή του που έγινε άμεσα δεκτή από τον Τραμπ, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου δεν συμπεριλήφθηκαν καν τις τυπικές ευχαριστίες για την προσφορά του υπουργού. Υπηρεσιακός υπουργός ορίστηκε ο Ντον Ράιτ, έως σήμερα υφυπουργός Υγείας.

Αιτία της παραίτησης του Πράις ήταν οι αποκαλύψεις για τις σκανδαλώδεις μετακινήσεις του με ιδιωτικά και στρατιωτικά αεροσκάφη, τις οποίες χρέωνε στους φορολογουμένους. 

Ύστερα από σχετικό ρεπορτάζ του Politico ο Πράις παραδέχθηκε ότι είχε χρεώσει τους Αμερικανούς τουλάχιστον 400.000 δολάρια για τις πτήσεις του από τον Μάιο. Άλλες πληροφορίες ανεβάζουν το κόστος πάνω από το 1 εκατομμύριο δολάρια.

Ads

Λίγες ώρες πριν από την παραίτηση είχε προηγηθεί δημόσιο σχόλιο, με το οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφραζε τη δυσαρέσκειά του προς το πρόσωπο του συνεργάτη του. «Δεν είμαι καθόλου χαρούμενος» είπε χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφους, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την πρόταση του Πράις να αποζημιώσει το αμερικανικό δημόσιο με το ποσό των 52.000 δολαρίων.

Οι σχέσεις των δύο ανδρών ήταν τεταμένες εδώ και καιρό εξαιτίας των αποτυχιών στην προώθηση του νομοσχεδίου για την υγεία. Μάλιστα τον Ιούλιο ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι «θα απολύσει» τον Πράις εάν δεν συγκεντρώσει τις απαιτούμενες ψήφους για την κατάργηση και αντικατάσταση του Obamacare στο Κογκρέσο.